- Jeg opplevde det aldri

Ståle Solbakken (55) og fotballandslaget skaper begeistring. Men situasjonen er et mareritt: - At Ståle har kommet over det, er godt gjort, sier Egil Drillo Olsen.

TV 2-EKSPERT: Egil Drillo Olsen. Foto: Bjørn Langsem
TV 2-EKSPERT: Egil Drillo Olsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Georgia 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge slo Jordan og Georgia i løpet av fem dager. Måten det skjedde på - med sensasjonelle Antonio Nusa i front - skaper begeistring.

Samtidig er situasjonen i EM-kvaliken et mareritt. Sjansen for å gå til EM-sluttspillet gjennom kvaliken er nesten lik null. 2-1-tapet for Skottland i juni er det som fikk alt til å rakne.

- Det er det tøffeste du kan oppleve som trener, sier Egil Drillo Olsen.

SEIER: Ståle Solbakken hilser på publikum etter kampen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SEIER: Ståle Solbakken hilser på publikum etter kampen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Han var ekspert under TV 2-sendinga da Norge slo Georgia 2-1 tirsdag kveld. I juni gikk Norge fra 1-0 til 1-2 mot Skottland på bare to minutter i sluttfasen.

- Jeg opplevde det aldri i min lange karriere, forteller Drillo, som utrettet storhet med landslaget på 90-tallet.

- Jeg var aldri i nærheten av noe liknende. Å lede 1-0 til det er noen få minutter igjen, og så tape 2-1 i en så viktig landskamp … At han har kommet over det, er godt gjort. Det ser ut som om han har kommet over det nå, i alle fall.

FEIRER: Erling Braut Haaland jubler sammen med Jørgen Strand Larsen etter 1-0 målet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
FEIRER: Erling Braut Haaland jubler sammen med Jørgen Strand Larsen etter 1-0 målet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Men kanskje er det lett å glemme at det er Jordan og Georgia som Norge har slått. Den første kampen var ikke engang EM-kvalik, men privatlandskamp. Og Spania slo Georgia 7-1 før helga - til sammenlikning.

I går holdt det på å gå galt igjen. Georgia reduserte til 1-2 i det 90. minutt. Nok en gang var midtstopperduoen Stefan Strandberg og Leo Skiri Østigård på gyngende grunn.

Sluttsekundene bar preg av panikk.

DRAMA: Noen minutter ut i andreomgang mot Georgia tok flere aktivister seg ut på matta. De ble raskt tatt hånd om av vaktene. Video: Tipser Vis mer

Status i gruppa er at Skottland har 15 poeng, Spania 9 og Norge 7. Men Spania har én kamp mindre spilt enn Solbakken og co. De to beste lagene går til EM-sluttspillet.

- Vi har ikke gitt opp kvaliken på noen som helst måte, sier kaptein Martin Ødegaard.

- Vi skal stå på hele veien inn og prøve å vinne kampene som er igjen. Gjør vi det, tror jeg vi har en ganske OK sjanse.

FØLELSER: Martin Ødegaard feirer 2-0-scoringen mot Georgia. Foto: Lise Åserud / NTB
FØLELSER: Martin Ødegaard feirer 2-0-scoringen mot Georgia. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Norge kan uansett få en mulighet i Nations League-playoff i mars.

- Kan denne samlinga - med to gode prestasjoner - være vendepunktet for dere?

- Jeg synes vi har hatt gode prestasjoner, egentlig, i hele kvaliken. Det lugget i en omgang mot Skottland. Men utover det synes jeg vi har prestert bra hele veien, påpeker Ødegaard.

RINGSIDE: TV 2-profil Marius Skjelbæk, her i pressesonen på Ullevaal etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: TV 2-profil Marius Skjelbæk, her i pressesonen på Ullevaal etter kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Reporter og programleder Marius Skjelbæk var på jobb for TV 2 i går kveld. Til Dagbladet sier han i pressesonen på Ullevaal:

- Fra mitt hold opplevde jeg at dette var en relativt proft gjennomført, litt kjedelig landskamp, som Norge så ut til å ha kontroll på inntil et veldig unødvendig baklengsmål. Da var det litt nerver og hjertet i halsen.

Skjelbæk fortsetter:

- Stressnivået økte radikalt på Ullevaal. Dette har vi sett før. Men de sto den av og tok tre poeng på en middels underholdende dag. Norge har enere i verdensklassen. Antonio Nusa så ut som en blanding av Neymar og Cristiano Ronaldo. Erling Braut Haaland så ut som et F16-fly i lufta. Han bare hoppet opp med sin syke kraft. Det var en utrolig heading.

TV 2-profilen påpeker:

- Bestillingen var tre poeng. Og varen ble levert.

Norge møter Kypros 12. oktober og Spania 15. oktober.

- Vi må bare ha fokus på oss selv, så får vi se hva det holder til, påpeker Ødegaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer