- Jeg orker ikke å fraskrive meg noe som helst

Situasjonen der alt gikk galt.

Norge - Ungarn 0-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge har et vrient utgangspunkt etter tap hjemme mot Ungarn i første kamp i EM-playoffen mot Ungarn.

Landslagsdebutant László Kleinheisler ble matchvinner da han fikk stå nærmest upresset i 16-meteren etter 26 minutter. En drøy meter unna sto venstreback Tom Høgli.

- Det er mye vi kunne gjort annerledes. Han skulle ikke stått alene, sier Høgli til Dagbladet.

- Sånn er fotballen. Det er ingen stor keepertabbe (av Ørjan Nyland) overhodet, sier Høgli.

- Glapp du i markeringen?

- Nei, jeg vet ikke helt. Jeg orker ikke å fraskrive meg noe som helst. Jeg har ikke sett det. Hadde jeg hatt den følelsen så hadde jeg sagt ifra, sier Høgli.

Må score Nå reiser det norske landslaget til Budapest og må snu 0-1. Norge må vinne på bortebane for å komme til EM-sluttspillet neste sommer.

- Vi skaper mye og flere store sjanser. Dette er på ingen måte kjørt. Problemet er at vi ikke scorer. Vi kommer til mange dødballer og de scorer på en av de få sjansene de har. Vi er bare halvveis og vi forberedt på at dette kunne skje. De har ett skudd på mål som går inn, sier venstrebacken.

Martin Ødegaard måtte se hele kampen fra benken, og flere fotballeksperter etterlyste at Real Madrid-spilleren burde få sjansen underveis.

Forberedt 16-åringen selv sa følgende:

- Sjansene våre er fortsatt gode. Vi trenger bare en seier i Ungarn. Vi skulle gjerne scoret, men sånn ble det ikke, sier Ødegaard.

I pressesonen etter kampen fikk talentet spørsmål om det kriblet i beina underveis i oppgjøret da Norge stanget og stanger.

- Alle som sitter på benken vil spille. Det er aldri god stemning når vi taper, sier Ødegaard.

- Var Ungarn bedre enn dere trodde?

- Vi visste at Ungarn er gode og vi var forberedt på det. Vi har fortsatt gode sjanser, sier Ødegaard til Dagbladet.

Ungarn - Norge spilles søndag klokka 20.45.