«Jeg orker ikke leve i skjul lenger»

SAN FRANCISCO/OSLO: For første gang står Linda Medalen fram med kjæresten sin, Kristin Bitnes. - Jeg orker ikke å skjule mitt egentlige jeg lenger, sier landslagskapteinen.

Dagen før kvartfinalekampen mot Sverige var samboerparet på trikketur i San Francisco, sammen med resten av landslaget. Kristin Bitnes storkoste seg på sightseeing-turen.

- Jeg er ikke så interessert i fotball, men jeg tror Linda blir verdensmester, sa Kristin til Dagbladet før kvartfinalen mot Sverige.

Tøff prosess

Hun traff Linda Medalen for første gang på nattklubb i fjor høst. Men de ble kjærester først etter at felles venner presenterte dem for hverandre på Internett.

- Vi har vært sammen ganske lenge nå, bekrefter Kristin Bitnes.

I går fortalte Linda sin historie til Se og Hør:

- Jeg oppdaget min seksuelle legning i slutten av tenårene. Det var en tøff prosess å fortelle familien min, sier hun.

Det tok ti år før Linda hadde mot nok til å snakke med sine nærmeste. Nå forteller hun hele Norge at samboeren heter Kristin og de lever som samboere i Asker.

- Jeg vil leve mitt liv på mine egne premisser. Jeg er glad i ei jente. Verre er det ikke, sier Linda.

Hornslien jubler

Det er mange homofile som jubler etter at Linda Medalen har kommet ut av skapet. Skeid-formann Anders Hornslien er en av dem.

- Det betyr enormt mye for andre i miljøet at Linda står fram. Det er på tide at toppidrettsutøvere er åpne rundt sin homofile legning, sier Hornslien.

Redaktør Arne Walderhaug i homo-magasinet Blikk er enig med Hornslien.

- Det er veldig positivt at kjente sportsfolk står fram. Vi har lenge jobbet for å få idrettsutøvere til å komme ut av skapet, sier Walderhaug til Dagbladet.

  • Uten å nevne konkrete navn, hevder han at det finnes flere kjente idrettsutøvere som er homofile.

- Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før noen av gutta på fotball-landslaget står fram, sier Walderhaug.

<B>KJÆRESTER: </B>Landslagskaptein Linda Medalen (t.h)var på trikketur i San Fransisco med kjæresten Kristin Bitnes dagen før kvartfinalen. Linda holder ikke lenger kjæresten skjult.