«Jeg orker ikke prate meg inn på landslaget»

Lyns Jonny Hanssen føler at han ikke passer inn i Sembs spillestil, og vil ikke tvinges til å bli en ny «Leo» for å få plass blant landets beste menn.

I et intervju med bladet Vi Menn Fotball som er i handelen denne uka, snakker Hanssen sedvanlig ærlig ut om det han oppfatter som en kræsj i spillestil mellom det Semb og det han selv står for.

- Sembs type fotball er veldig langt fra den måten jeg vil spille på. Selv da jeg var i min beste form i fjor, fikk jeg ikke prøve meg. Jeg hadde nok hatt større sjanser hvis vi hadde hatt en trener som ville spille fotball, sier Hanssen til Vi Menn Fotball.

Man trenger ikke ha D-trenerkurs for å tolke dette som rein kritikk av Semb, men Hanssen ser det annerledes.

- Ingen kritikk

- Dette er ikke noen kritikk av Semb. Jeg sier ikke direkte nei til landslaget. Poenget er at Semb ikke synes jeg er god nok. Hvis han mener jeg ikke løper nok, så har jeg ingenting der å gjøre uansett, sier Hanssen til Dagbladet.

Han fikk sjansen hos Semb på det onde tunger kalte C-landslaget mot Emiratene i vinter.

- Etter den ene kampen leste jeg at Semb hadde sagt til avisene at jeg måtte løpe mer. Men det er ikke min spillestil, sier han.

- Respekt

- Jeg har full respekt for at Semb ikke tar meg ut på landslaget. Det er ikke jeg som gnåler om å få være med heller. I fjor var det mediene og journalistene som hele tida maste om at jeg burde få sjansen.

- Men jeg orker ikke å prate meg inn på landslaget.

Nå tenker Hanssen bare på Lyn og sesongoppkjøringen. Etter en tung periode med ryggplager er han tilbake på banen når Lyn møter Molde fredag.

At Lyn må spille hjemmekampene sine på Bislett, har han bare én kommentar til:

- Vi har fått beskjed om å holde kjeft, så jeg sier absolutt ingenting om det, he-he.

I STORFORM: Jonny Hanssen har selvironien i orden. - Ta bilde mens jeg beveger meg. Det liker Semb veldig godt, lo han, da Dagbladet møtte ham på Karl Johan i Oslo i går ettermiddag.