Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg orker ikke prate om det

Justyna Kowalczyk etter å ha blitt utklasset av tre norske jenter.

KNUST: Justyna Kowalczyk var sjanseløs mot de norske jentene på dagens etappe i Tour de Ski. i sammdraget er hun over sju minutter bak Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix
KNUST: Justyna Kowalczyk var sjanseløs mot de norske jentene på dagens etappe i Tour de Ski. i sammdraget er hun over sju minutter bak Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Therese Johaug vant. Foran Marit Bjørgen og Heidi Weng. På sjetteplass: Justyna Kowalczyk, et minutt og 47 sekunder bak.

Hun prøvde. Hang seg på det norske toget og kjempet med så lenge hun orket. Det var ikke lenge. Klassisk-eksperten Kowalczyk ble raskt hektet av på favoritt-distansen sin - ti kilometer klassisk.

Bedre i VM - Hva skjer?

- Jeg prøver og prøver. Noen ganger går det ikke så verst, men andre ganger - som i dag - får jeg det ikke til i det hele tatt, sier den polske stjerna.

- Hvorfor ikke?

- Jeg hadde problemer i sommer og har ikke den treningsbasen jeg bruker å ha. Det er nok en forklaring.

- Hva nå?

- Jeg jobber videre. Jeg er fortsatt veldig glad i å gå på ski. Og jeg håper fortsatt jeg kan prestere mye bedre i Falun-VM og i  siste del av sesongen.

Verdens viktigste løper? - Noen sier du er verdens viktigste kvinnelige skiløper nå - at du er den eneste som kan splitte den norske dominansen og skape litt interesse internasjonalt? Ikke minst er det viktig at du lykkes for å få opp seertallene i Polen?

- Takk  for det. Jeg vet det er mange polske TV-seere som vil at jeg skal lykkes. Og jeg skal virkelig prøve å glede dem.

- Kan du si mer om de problemene du hadde i sommer?

- Nei, det er jeg så trøtt av. Jeg orker ikke prate om det.

Marit Bjørgen dro feltet da Kowalczyk måtte slippe i går. Hun registrerer avstanden ned til den polske jenta på resultatlista, men avskriver henne på ingen måte. 

- Vi vet jo godt hva Kowalczyk står for. Hun kan plutselig bli veldig god i VM, sier Bjørgen til Dagbladet.

Lik Dagbladet Sport på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.