- Jeg orket ikke å se på

Alan Smith brakk beinet etter Riise-skudd.

-  Jeg prøvde å snakke med ham. Men han var helt borte, forteller John Arne Riise til Dagbladet.

Dramaet startet minuttet før slutt i 5. rundekampen mellom gigantene Liverpool og Manchester United. Bortelagets innbytter Alan Smith prøvde å blokkere et skudd fra Liverpools norske venstreback. Ballen traff midtbanespilleren i den høyre foten, men i landingen vrei han venstrebeinet og ble liggende på gresset.

-  Med en gang jeg hadde skutt, så hørte jeg at han skrek. Jeg trodde først at det var jeg som hadde forårsaket det, men jeg hørte etterpå at han landet feil. Utrolig at det skjer på en sånn måte. Det har jeg aldri opplevd før, sier Riise.

-  Et av de verste

Alan Smith måtte få tilført oksygen da han ble båret av banen. Etter kampen opplyste United-manager Alex Ferguson at den tidligere Leeds-spilleren brakk beinet og forstuet ankelen.

-  Det er et av de verste bruddene jeg har sett, sier Ferguson til klubbens egen TV-kanal.

Ruud van Nistelrooy og de andre United-stjernene som gikk bort til den skadede Smith møtte et ekkelt syn.

-  Jeg orket ikke å se på. Det var en stygg skade, og han kommer til å bli ute lenge. Våre tanker går til ham nå, sier Riise om Smith som høyst sannsynlig ikke får med seg sommerens fotball-VM.

 STYGT:  United-spiller Alan Smith brakk beinet og forstuet ankelen da han landet på en måte han ikke burde gjort. Foto: Digitalsport.
STYGT: United-spiller Alan Smith brakk beinet og forstuet ankelen da han landet på en måte han ikke burde gjort. Foto: Digitalsport. Vis mer

Første spissmål

De 89 første minuttene var langt mindre dramatiske. Til det var Liverpool for gode. Hjemmelaget hadde ikke slått United i en FA-cupkamp siden 1921. I går var ventetida over. Liverpools «Flo», den tidvis utskjelte Peter Crouch, leverte en perfekt nikk etter 19 minutter. Det første målet scoret av en Liverpool-spiss til nå i år.

-  Spissen våre har fått mye pes. Og det er ekstra deilig at Crouch scorer. Men for oss er det samme hvem som scorer, mener Riise.

Liverpools 1- 0-ledelse var aldri truet. Det nærmeste United kom en sjanse var van Nistelrooys brassespark et par minutter før slutt. Og en god John Arne Riise hadde full kontroll på Ronaldo.

-  Før kampen var jeg forberedt på å møte Ronaldo og Rooney, som har vært i fyr og flamme i det siste. Jeg følte jeg hadde god kontroll i en kamp som gikk i et vanvittig tempo, mener Riise.

Alex Ferguson hadde følgende forklaring etter tapet i går.

-  Liverpool kan spille fotball i bare fem minutter og vinne kamper. Det er sånn de er, sier Ferguson.

Kanskje United også skal prøve den oppskriften neste gang?

ANFIELD-DRAMA: John Arne Riise bøyer seg ned for å sjekke forfatningen til Alan Smith. - Våre tanker går til ham nå, sier nordmannen.