Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg overrasket meg selv

Thor synes det var rart å se hvem han holdt følge med.

THORS BRAGD: Thor Hushovd (helt til venstre) sikrer at han beholder den gule trøya også i morgen. Nå er sjansene gode for at han kan sykle i gult til og med lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
THORS BRAGD: Thor Hushovd (helt til venstre) sikrer at han beholder den gule trøya også i morgen. Nå er sjansene gode for at han kan sykle i gult til og med lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MÛR-DE-BRETAGNE (Dagbladet): Thor Hushovd overrasket ikke bare alle andre da han klarte å forsvare den gule ledertrøya på dagens etappe med målpassering rett etter en tredjekategoristigning.

Han innrømmer at han er overrasket selv.

- Ja, det er jeg. Når de beste går opp en sånn bakke, og jeg er med og tetter luka og følger, så er jeg overrasket over det, sier Hushovd til norsk presse.

Og det var først da han fikk servert resultatlista han egentlig forsto hva det var han hadde gjort.

- Jeg innrømmer at det var spesielt da rittsjefen kom inn og viste meg lista over de andre som kom inn samtidig som meg, sier han.

Noe av det beste Han rangerer dagens prestasjon høyt på sin egen liste.

- Det var veldig sterkt. Nesten noe av det sterkeste jeg har gjort sånn prestasjonsmessig, sier 33-åringen.

At det kostet mye, forsto alle som så ansiktet til Hushovd på den siste kilometeren og utmattelsen rett etter målpassering. Selv klarer han ikke sette ord på hvor smertefullt det egentlig var.

- Det går ikke an å forklare. Det er vanvittig vondt. Når jeg er i god form, klarer jeg å gå så dypt som i dag, og i dag gikk jeg vanvittig dypt. Det var vondt, men trøya motiverer, sier Thor Hushovd.

I gult til lørdag? Nå venter tre etapper med løypeprofil som tilsier samlet hovedfelt i mål. Dermed har Hushovd alle tiders sjanse til å få fire dager til i gul trøye - til og med lørdag da det skal klatres enda mer.

- Denne trøya kan jeg ha til lørdag, sier han selv.

- Og med gul trøye til og med lørdag har du hatt en helt OK Tour?

- Ja, sånn helt ålreit, he-he. Nei, det hadde vært helt fantastisk hvis jeg beholder den fram til lørdag. Det blir tøft for meg å klare det, men hardest for laget, sier Hushovd til Dagbladet.