- Jeg overtalte Gerrard til å bli

Liverpool-manager Benitez forteller hvordan.

(Dagbladet.no): En av årets store fotballsagaer var Steven Gerrards overgang fra Liverpool til Chelsea. Hadde det ikke vært for at den gikk i vasken i siste liten, hadde den vært enda større.

Nå forteller Liverpool-manager Rafa Benitez om praten han hadde med lagkapteinen sin, som førte til at Gerrard ble værende hos de helrøde Champions League-mestrene.

- Vi hadde en privat samtale om hva Liverpool betyr for ham, og hva han ville, sier Benitez i et intervju med BBC Radio Five Live.

Og spanjolen angrep rett i hjerterota til Gerrard.

- Jeg sa: «Hele familien din og du er Liverpool-folk på livstid, så hva ønsker du?» Han sa: «Jeg vil vinne troféer med Liverpool,» så jeg fortalte ham at vi måtte analysere situasjonen igjen, og han bestemte seg for å bli. Noe som gjorde oss alle veldig, veldig glade.

Gerrard selv forteller til Liverpools hjemmeside at han trengte hjelp for å bestemme seg.

- I fotball tar du noen ganger det du har for gitt, helt du blir satt i en situasjon som den jeg havnet i. Jeg innså ikke hvor hardt jeg hadde jobbet for å nå dit jeg er. Og familien min måtte minne meg på det, få meg til å innse hvor stolt jeg er av å være her, sier han.

HADDE EN PRAT: Liverpool-manager Rafa Benitez spilet på følelsene til Steven Gerrard da kapteinen var nær ved en overgang til Chelsea i sommer. Foto: Scanpix/Reuters
HADDE EN PRAT: Liverpool-manager Rafa Benitez spilet på følelsene til Steven Gerrard da kapteinen var nær ved en overgang til Chelsea i sommer. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer