Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg påførte glidsjefen både hjerteinfarkt og magesår

Rett før start bestemte Egil Kristiansen at jentene IKKE skulle bytte ski.

TRIPPEL NORSK: Therese Johaug (sølv), Marit Bjørgen (gull) og Kristin Størmer Steira (bronse) gjorde den norske dagen komplett under tremila i Sotsji. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TRIPPEL NORSK: Therese Johaug (sølv), Marit Bjørgen (gull) og Kristin Størmer Steira (bronse) gjorde den norske dagen komplett under tremila i Sotsji. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): - Planen var opprinnelig å bytte ski både etter 10 og 20 kilometer. Men rett før start sendte jeg noen testpiloter ut i løypa. Tilbakemeldingene de ga fikk meg til å bestemme at vi skulle hoppe over det første byttet og fortsette å gå på det samme paret til 20 kilometer, sier en overlykkelig dametrener, Egil Kristiansen.

- Jeg tror jeg påførte glidsjef Ronny Frydenlund Hansen både hjerteinfarkt og magesår med den beskjeden. Smørerne hadde selvsagt gjort klar ski for byttet som ikke ble noe av.

Gikk hjem - Jentene droppet også det siste skibyttet?

- Ja, og det avgjorde de selv. Jeg regner med at de pratet sammen underveis og mente de hadde gode nok ski til å gå helt hjem. I alle fall gjorde de det, og det var nok smart.

- En smørerevansje?

TOK AVGJØRELSEN: Trener Egil Kristiansen bestemte at Marit Bjørgen og resten av de norske jentene skulle droppe skibyttet etter ti kilometer. Det var et sjakktrekk. Foto: Håkon Eikesdal
TOK AVGJØRELSEN: Trener Egil Kristiansen bestemte at Marit Bjørgen og resten av de norske jentene skulle droppe skibyttet etter ti kilometer. Det var et sjakktrekk. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Dette var som det bruker å være. Veldig gode ski som ikke tapte seg nevneverdig underveis.

- Har dere funnet opp noe nytt og revolusjonerende under skia?

- Det får du snakke med smørerne om, men forholdene var nok litt anderledes i dag enn under for eksempel stafetten.

Strafferunde En av grunnene til at jentene ikke byttet ski, var at arrangørene hadde gjort skibytte-sløyfa til en strafferunde. Heidi Weng gikk inn i depotet og skiftet etter 20 kilometer. Det tapte hun 40 sekunder på.

I stedet for å bare skli ut av løypa og bytte, måtte jentene gå en ganske lang ekstrarunde før de kom ut i løypa igjen.

- Vi har sagt hva vi mener om det der. Det skal ikke være slik, og jeg tror nok Heidi angrer på det skibyttet hun gjorde, sier Egil Kristiansen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!