Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg pleide å avskrive Ole

Nå gjør Ferguson det samme med Hernandez.

BEST FRA BENKEN: Alex Ferguson er mektig imponert over Javier Hernandez' evne til å avgjøre kamper som innbytter. Her blir meksikaneren tatt av banen mot Stoke. Foto: AP/Jon Super.
BEST FRA BENKEN: Alex Ferguson er mektig imponert over Javier Hernandez' evne til å avgjøre kamper som innbytter. Her blir meksikaneren tatt av banen mot Stoke. Foto: AP/Jon Super. Vis mer

• Fotballstudio: FA-cup fra kl. 16 lørdag

(Dagbladet): Allerede i juli ble Javier Hernandez utropt til Manchester Uniteds «nye Ole Gunnar Solskjær» av manager Alex Ferguson.

Siden har Uniteds kjøp fra Mexico flere ganger selv snakket om sammenlikningen med kristiansunderen, 37-åringen som la opp i 2007 og nå trener Molde.

I dag forklarer Ferguson hvorfor den meksikanske spisser lider samme skjebne som Solskjær i United, han havner ofte på reservebenken i store kamper.

- Han er en superreserve. Jeg holdt på med samme måte med Solskjær, sier Ferguson til nyhetsbyrået PA.

- Da jeg plukket lagene til de virkelig viktige kampene pleide jeg alltid å avskrive Ole, bare fordi det ikke fantes noen bedre superreserve enn ham.

1999-problem 22-åringen med tilnavnet Chicarito har scoret 11 mål så langt i United-trøya. Ferguson mener Hernandez inntil videre fungerer best som innbytter.

- Noen ganger må du velge laget ditt på en spesiell måte i vanskelige kamper. Hvis du vet at det blir tett, så kan det utgjøre en stor forskjell å sende utpå en superreserve, sier Ferguson.

Uniteds legendariske manager sammenlikner gjerne Uniteds angrepsrekke i 2011 med den Solskjær var del av da han ble matchvinner fra benken i Champions League-finalen.

ORIGINALEN: 26. mai 1999 ble Ole Gunnar Solskjær mannen som skjøt ballen i tyskernes nett og sikret Champions League-seier i Barcelona. Foto: Dan Chung/REUTERS
ORIGINALEN: 26. mai 1999 ble Ole Gunnar Solskjær mannen som skjøt ballen i tyskernes nett og sikret Champions League-seier i Barcelona. Foto: Dan Chung/REUTERS Vis mer

- Det er ikke lett å velge. Men det er samme problem som i 1999, da jeg hadde Cole, Yorke, Sheringham og Solskjær.

Mot Crawley i FA-cupen i morgen kveld kan Hernandez få starte, dersom Ferguson velger å hvile Dimitar Berbatov og Wayne Rooney. Sjansene øker enda mer siden Michael Oween er småskadd.

- Dette er på samme måte som når du bestemmer om spillere trenger hvile eller skal ut av laget. De fire var i en helt egen klasse, Hernandez er fortsatt ung og lærer hele tida. Men å ha ham på benken i bakhånd er fantastisk, sier Ferguson.

Typisk cupkamp Det er ventet at Bebe og Gabriel Obertan er blant de andre reservene som får en sjanse på Old Trafford lørdag kveld.

Ferguson føler seg trygg på at laget hans ikke lider samme FA-cupskjebne som i fjor

- Vi tapte mot Leeds forrige sesong, og det var ikke lett å bære. De var motiverte og gjorde det til en typisk cupkamp. Vi får se det samme i morgen. Crawley kommer til å kjøre på, de kan ikke gjøre noe annet. Det er sånn de er, sier Ferguson.

ARVTAKEREN: Javier Hernandez har scoret 11 mål i sin debutsesong i  Premier League. Foto: AFP/ANDREW YATES
ARVTAKEREN: Javier Hernandez har scoret 11 mål i sin debutsesong i Premier League. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling