Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg pleier å skru av lyden på Sky Sports

Benitez ignorerer kritikken fra Souness.

Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

|||• Følg engelsk liga i Dagbladets fotballstudio gjennom helgen.

(Dagbladet): Det mangler ikke på kritiske røster mot Rafael Benitez sitt Liverpool-prosjekt for tida, og kritikken kommer også fra familiært hold.

Tidligere Liverpool-manager Graeme Souness tok ikke på seg silkehanskene da han analyserte den vanskelig situasjonen Merseyside-klubben har havnet i etter det uinspirerte hjemmetapet mot Fiorentina i Champions League på onsdag.

På direkten i Sky Sports sitt studio uttrykte Souness frykt for at gamleklubben står på avgrunnens rand etter å ha røket ut av både Champions League ligacupen lenge før jul og ikke minst mistet kontakten med Chelsea og Manchester United i kampen om ligagullet.

- Jeg frykter at de står midt i et sammenbrudd. Hvis de ikke kommer til Champions League neste år, vil ikke de beste spillerne ønske å spille for Liverpool. Det vil være første gang på så lenge jeg kan huske, sa Souness.

Til stede i studio var også Jürgen Klinsmann, og heller ikke han var nevneverdig imponert over årets utgave av Liverpool.

Lot seg ikke lokke
Spørsmål til Benitez om onsdagens ekspertuttalelser var derfor uungåelig på dagens pressekonferanse på Melwood foran helgens storkamp mot Arsenal på Anfield.

Spanjolen avfeide imidlerid alle forsøk på å bli innblandet i en mediekonstruert ordkrig med skotten og tyskeren.

- Jeg pleier å skru av lyden på Sky Sports, lød Benitez' spøkefulle og avvæpnende kommentar til om han hadde fått med seg kritikken.

Samtidig er han tydelig på at man er nødt til å ta tak i den svake resultatrekka klubben har å vise til de siste ukene - med unntak av seirene mot Manchester United og Everton.

Sarkastisk?

- Vi har et ansvar. Klubben er nødt til å vinne, og det eneste som teller er å konsentrere oss om arbeidsoppgavene våre. Dersom noen snakker for mye, er det deres problem, men supporterne vet at begge to har fantastiske statistikker som managere, poengterer han.

Klinsmann har riktignok en VM-bronse å vise til som tysk landslagstrener, men lykkes ikke spesielt godt i Bayern München der han fikk sparken etter ni måneder. Souness karrierekurve har pekt stupbratt nedover etter at han tok over etter Kenny Daglish i sjefsstolen på Anfield i 1991, og den fyrrige skotten har fått sin del av skylda for Liverpools 19 år lange tørke av seriemesterskap.

Det er derfor fristende å tro at Benitez tok i bruk sarkastiske virkemidler da han delvis imøtegikk kritikken fra Sky Sports-ekspertene.

Uansett tenker han først og fremst på møtet med et Arsenal-lag, som ser ut til å ha problemer med å finne tilbake til finspillet fra tidligere i høst da Robin van Persie var skadefri og i scoringsform.

- Denne kampen er viktig, men samtidig kan hver eneste kamp fram til sesongslutt være viktig. Vi er nødt til å begynne med denne siden de er med i tetstriden. Vinner vi, vil vi være nærmere og dermed er sjansene bedre for å avslutte innenfor topp fire.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media