- Jeg pleier å vinne lett

Men i natt ble Federer presset til fem sett.

Roger Federer kjempet seg videre til kvartfinale i US Open tirsdag. Sveitseren måtte bruke fem sett på å slå Igor Andrejev.

Federer seiret 6-7 (5-7), 7-6 (7-5), 6-3, 3-6, 6-3 over 23.-seedede Andrejev i en kamp som varte i tre og en halv time.

- Da jeg lå under med ett sett, og det var tiebreak i annetsettet, var det en farlig situasjon. Du håper at kampen vil snu din vei. Det gjorde den, sa Federer.

Pleier å vinne lett

Den tidligere verdenseneren jakter sin femte strake US Open-tittel. Selv om han slet lenge mot russiske Andrejev, var Federer svært blid etter kampen. Han syntes det var gøy å måtte spille fem sett.

- Du ønsker alltid å spille tre sett, men for å være ærlig er femsetts-kamper ganske morsomme.

- Jeg får ikke muligheten til det så ofte, fordi jeg pleier å vinne lett. Jeg var veldig fornøyd med hvordan jeg kjempet, sa Federer.

- Bare enda en fyr uten noe å tape

UVANT: Roger Federer mener han pleier å avgjøre i løpet av de tre første settene, men han koser seg visst når han blir tvunget til å spille fem også. Foto: EPA/SCANPIX
UVANT: Roger Federer mener han pleier å avgjøre i løpet av de tre første settene, men han koser seg visst når han blir tvunget til å spille fem også. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

I kvartfinalen møter han sensasjonsmannen Gilles Muller fra Luxembourg. Muller er den første kvalifiseringsspilleren siden 2000 som når kvartfinalen. Han slo ut femteseedede Nikolaj Davydenko med 6-4, 4-6, 6-3, 7-6 (12-10).

- Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg ville være her på torsdagen i den andre uken av en Grand Slam-turnering. Da ser jeg vanligvis turneringen på TV i sofaen hjemme, sa Muller.

Han er ranket som nummer 130 i verden.

Federer er ikke redd for å møte en «underdog».

- Det er bare enda en fyr som har ingenting å tape. Det har vært slik for meg de siste fire og et halvt årene, sa sveitseren.

(NTB)

- Jeg pleier å vinne lett
TENNISKVELD: Oversiktsbilde av US Open-arenaen USTA Billie Jean King National Tennis Center før kampen mellom Federer og Igor Andrejev.