KULERAMME: Silje Solberg fikk en tøff oppgave i målet mot Danmark, og slapp inn 32 mål på de 49 minuttene hun spilte. Her scorer Danmarks Ann Grete Nørgaard på en straffe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KULERAMME: Silje Solberg fikk en tøff oppgave i målet mot Danmark, og slapp inn 32 mål på de 49 minuttene hun spilte. Her scorer Danmarks Ann Grete Nørgaard på en straffe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg prøvde å holde motet oppe

Men Silje Solberg (22) fikk merke nivåforskjellen fra norsk eliteserie.

BEOGRAD (Dagbladet): Ettersom Norge var klare for morgendagens semifinale allerede før kveldskampen mot Danmark i går kveld, så mente det norske trenerteamet at det var en utsøkt anledning til å la førstekeeper Katrine Lunde Haraldsen (32) få etterlengtet hvile.

Andremålvakt Silje Solberg fikk tillit, og startet kampen oppløftende, med fire redninger på de åtte første skuddene — deriblant to danske sjumetere.

Så var det slutt på moroa.

Vond avslutning Én redning på de neste 13 avslutningene mot det norske målet er et stykke under det en forventer at målvakten skal redde. Men Norge scoret flere enn de slapp inn, og med norsk 17-15 ledelse til pause, så var det ikke så mye å mase med.

Tross alt var det en kamp som ikke betydde verken så eller slik i forhold til norske medaljemuligheter, og for øvrig var det verdifull erfaring for en ung og fremadstormende norsk målvakt.

Dessverre bød ikke andreomgangen på noe nytt oppsving, og med tre redninger på de neste 17 danske skuddene, så var det takk for i aften — etter at Danmark hadde gått fra å ligge under 24-27 til en 32-30 ledelse.

- God trening - Det var gøy å spille, men klart morsomst i starten, sier Silje Solberg til Dagbladet.

Med et ekstremt høyt tempo i kampen, så fikk hun aldri fred mellom stengene, og etter hvert føltes oppgaven uoverkommelig.

- Jeg prøvde å holde motet, men det rant litt mange mål inn, og da ble jeg litt defensiv. Det er kjedelig, men sånn er det. Det er ikke like høyt nivå i norsk eliteserien, så det var iallfall veldig god trening. Den erfaringen tar jeg med meg, sier Stabæk-målvakten.

- Nåtid og framtid Katrine Lunde Haraldsen — som topper redningsprosenten for målvakter i EM — var ikke kvinne om å snu det for Norge de siste ti minuttene, selv med fire redninger på ti skudd.

Norges målvaktstrener, svenske Mats Olsson, synes det blir etterpåklokskap å spekulere i om Katrine burde blitt bytte inn tidligere i kampen.

- Vi ville gi Silje litt tid og få kjenne litt på nivået. Hun er nåtid og framtid på landslaget, og om Katrine skulle få litt hvile i dette mesterskapet, så var det nettopp i denne kampen. Hun kommer helt sikkert til å stå mye de to siste kampene, sier Mats Olsson til Dagbladet.

Ingen keeperavtale - Ville dere egentlig spare Katrine i hele kampen?

- Det var ikke avtalt noe i forhold til det. Vi skulle se det an. Om Silje hadde spilt supert, så hadde hun stått hele kampen. Og hadde det gått veldig dårlig, så ville hun blitt tatt av allerede i førsteomgang.

FIKK AVLASTNING:Ti minutter før slutt fikk Silje Solberg avlastning i det norske målet av Katrine Lunde Haraldsen. Hun klarte ikke å avverge norsk tap mot Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FIKK AVLASTNING:Ti minutter før slutt fikk Silje Solberg avlastning i det norske målet av Katrine Lunde Haraldsen. Hun klarte ikke å avverge norsk tap mot Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer