- Jeg prøvde å legge inn

Drogba innrømmer flaks på seint seiersmål.

INNRØMMER FLAKS: Didier Drogbas seiersmål var ment som et innlegg, og Drogba innrømmer at han hadde flaks. Likevel var seieren fullt fortjent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
INNRØMMER FLAKS: Didier Drogbas seiersmål var ment som et innlegg, og Drogba innrømmer at han hadde flaks. Likevel var seieren fullt fortjent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

(Dagbladet.no): Chelsea - Hull 2-1.

I 91 minutter var Chelsea i ferd med å framprovosere tidlige spørsmål om de er verdige favorittstempelet mange har festet på dem foran årets Premier League-sesong.

Men i stedet for å dele poengene broderlig med gjestene fra Kingston-upon-Hull, forsynte Chelsea seg grådig med alle tre på et vis som kjennetegner potensielle seriemestere.

Ett minutt og 19 sekunder på overtid viste Didier Drogba hvorfor han er en av de mest fryktede spissene i bransjen, da Chelsea broderte seg igjennom et sluttkjørt Hull-forsvar.

Drogba fikk ballen i beina bak backrekka fra Deco, tok seg ned mot sidelinja og med en kombinasjon av en solid porsjon frekkhet, en solid porsjon dyktighet og ikke minst en solid porsjon flaks tok ivorianeren en ellers eminent Boaz Myhill fullstendig på senga med en en lobb som dalte i mål på bakre stolpe.

- Viste vilje

Drogba løftet imidlertid ikke blikket da ballen forlot foten hans, og han innrømmer at han forsøkte å finne medspillere med et innlegg mot bakre stolpe. 

- Jeg prøvde en cross, erkjenner ivorianeren overfor Sky Sports.

Men det endrer ikke det faktum at det var en vidunderlig vakker scoring, som sendte publikum på Stamford Bridge inn i et øyeblikk av kollektiv lettelse.

- Troen er sterk som den alltid har vært. I dag viste vi at vi kjemper for å vinne helt til siste slutt. Vi var heldige som scoret, men viljen var alltid til stede, sier Drogba.

«Ronaldo-frispark»
Om seiersmålet var spektakulært, var utligningsmålet drøyt ti minutter på pause smått magisk.

Cristiano Ronaldo har tatt med seg sine unike frispark til La Liga, men også Drogba virker å mestre den spesielle skuddteknikken portugiseren bruker.

VISTE VEI: Didier Drogba fikk den blå delen av publikum på Stamford Bridge til å trekke et lettelsens sukk da han avgjorde på overtid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
VISTE VEI: Didier Drogba fikk den blå delen av publikum på Stamford Bridge til å trekke et lettelsens sukk da han avgjorde på overtid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

Med kraft og presisjon banket han ballen inne ved stolpen. Myhill så utgangen på skuddet seint og rakk aldri fram til å avverge.

Hull har blitt latterliggjort og nederlagsdømt etter en katastrofal siste halvdel av forrige sesong, og det er knapt noen som forventer at «tigerene» til Phil Brown kommer til å overleve i engelsk fotballs gjeveste selskap to år på rad.

Sensasjonell ledelse
Etter at allerede nevnte Drogba viste seg fra en mer gavmild side da han blåste Michael Essiens perfekte innlegg utenfor på utrolig vis i åpningsminuttet, kom Hull mer på talefot med hjemmelaget.

George Boatengs hadde et volleyskudd fra returrommet ble stoppet på streken,  men det var bare et forvarsel om hva som skulle komme etter 28 minutter.

John Obi Mikel klarerte svakt rett i Boateng, som tok hodet i bruk da han tok seg forbi Ricardo Carvalho før han fyrte av, rett i kneet på samme Mikel.

FRISPARKKUNST: Didier Drogba utlignet på ytterst spekatkulært vis med et frispark som minnet om Cristiano Ronaldos spesialiteter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
FRISPARKKUNST: Didier Drogba utlignet på ytterst spekatkulært vis med et frispark som minnet om Cristiano Ronaldos spesialiteter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

Hvor ballen havner i slike situasjoner, er ren bingo. I dette tilfellet var det rett i beina på Stephen Hunt, som hadde få problemer med å bredside inn en sensasjonell ledelse i åpent mål.

Hunt hadde måttet finne i seg massiv pipekonsert hver gang han var i nærheten av ballen, men straffet Chelsea-supporterne på den måten det smerter mest - med scoring. Hunt er en mektig upopulær skikkelse på Stamford Bridge da han var den som kolliderte med Petr Cech da Chelsea-keeperen pådro seg en potensielt karriereødeleggende hodeskade.

- Burde scoret mer
Det skulle ikke vare for et Hull-lag som jaktet sin første seier på 11 Premier Leaguer-kamper. Bortekamp mot Chelsea er kanskje ikke stedet å stoppe den negative rekka på, og det skulle heller ikke vare lenger enn ni minutter før hjemmelaget utlignet.

Ledermålet satt imidlertid lengre inne før Drogba var der igjen på overtid, selv om det ikke manglet på store sjanser i mellomtiden.

TIDLIG HÅP: Stephen Hunt tente et tidlig håp for Hull da han sendte gjestene sensasjonelt i ledelsen etter 28 minutter. Det skulle imidlertid ikke vare.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
TIDLIG HÅP: Stephen Hunt tente et tidlig håp for Hull da han sendte gjestene sensasjonelt i ledelsen etter 28 minutter. Det skulle imidlertid ikke vare.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan Vis mer

- Vi fikk en vanskelig annen omgang. Vi skulle ha scoret mange mål i dag, men vi hadde uflaks. Det var vanskelig, men det er alltid godt å komme i gang med en seier, sier Drogba.