- Jeg prøvde å skille dem

Rösler utvist da det løsnet for Viking.

(Dagbladet.no): Molde- Viking 2-3.

I det 70. minutt, på stillingen 0-0, blandet Rösler seg inn tumultene på banen som oppstod i etterkant av en stygg episode hvor Molde-forsvarer Øyvind Gjerde fikk et ublidt møte med albuen til Allan Gaarde. 

Dommeren la ikke merke til opptrinnet, men konsentrerte seg desto mer om  etterspillet. Tyskeren ble nådeløst forvist opp på tribunen.

Uwe Rösler sier at han forsøkte å avverge situasjonen:
- Jeg forsøkte å skille Nicolai Stokholm og Magne Hoseth. Ingen så ut til å forstå at de kunne bli utbvist. Jeg skreik for å skille dem, og ble utvist, forklarer Viking-treneren til dagbladet.no.
Etter Uwes sorti løsnet det for lagene.

Fillo avgjorde
At Ijeh var ute med skade, samtidig som Velicka tråkket over på trening og startet på benken, gjorde sitt til at Viking virket tannløse den første timen på Aker Stadion.

Men rogalendingene har et ungt talent som begynner å slå ut i full blomst. Med sine to mål avgjorde Martin Fillo kampen på Aker stadion.

Molde hadde scoret fire mål på seks kamper, men ingen på hjemmebane. Med tre 0-0 kamper på rad, hadde spissene et klart press på seg til å levere. Det luktet ikke festforestilling de første sytti minuttene. Men så eksploderte det. Molde startet scoringsballet, mens Viking førte dansen.

Brasilianske José Mota gjorde sitt til at Molde skulle få meg seg poeng, og prikket to ganger. Men det holdt ikke mot Vikings tre.

Jublet for Aalesund

De første 45 minuttene var preget av to lag som slet med å finne hverandre. Det florerte med feilpasninger på Aker stadion, uten at noen av lagene klarte å utnytte overgangsmulighetene.

Verken Hoseth eller Ødegaard klarte ikke å være den kreative offensive kraften til noen av lagene, selv om de hadde mye ball.

Publikum var ved godt mot og kostet på seg en dytt i siden til naborivalene. Moldefansen brøt ut i spontan jubel da de fikk høre at Aalesund lå under i Fredrikstad. 

RÖSLER UTVIST, VIKING VANT: På stillingen 0-0 ble Rösler utvist. Et kvarter senere ledet Viking kampen 3-2. SVEIN OVE EKORNSVÅG/SCANPIX
RÖSLER UTVIST, VIKING VANT: På stillingen 0-0 ble Rösler utvist. Et kvarter senere ledet Viking kampen 3-2. SVEIN OVE EKORNSVÅG/SCANPIX Vis mer


Fillo kom til noen halvsjanser mot slutten av omgangen, men bortsett fra glimt av tsjekkerens delikate teknikk, hadde førsteomgangen lite underholdningsverdi.

Rösler utvist

Allan Gaarde ga Øyvind Gjerde en albue, slik at forsvareren lå nede. Hjemmepublikummet uttrykte sin vrede ettersom Viking fortsatte å spille. Daniel Berg knallet ballen over sidelinja, og viste temperatur for første gang på Aker Stadion.

Hadde Gaarde blitt oppdaget av dommer Tom Harald Hagen, hadde han mest sannsynlig blitt utvist.

Den øst- tyske treneren klarte ikke å la være å blande seg inn i tumultene, og entret banen for å skille Nicolai Stokholm og Magne Hoseth. Dommeren så seg nødt til å vise ham opp på tribunen.

- Siden jeg kjenner temperamentet til Stokholm, valgte jeg å stoppe ham selv. Det var enten Stokholm eller meg som måtte ut, og jeg valgte meg selv, sa Rösler til Stavanger aftenblad.
Han har forståelse for dommerens reaksjon:

- Det var riktig avgjørelse fra dommerens side å utvise meg. Men mine intensjoner var å avverge en slåsskamp. Det forklarte jeg også til dommeren etter kampen inne i dommergarderoben, sa Rösler som er fullt klar over at han ikke skal forlate teknisk område

- Jeg håper det blir vektlagt at jeg ikke har blitt vist bort fra en fotballbane på tre og et halvt år, sier Viking-treneren som håper han slipper karantene neste kamp.  

Ketchupflaske
Spillet fortsatt å dreie seg rundt midtbanen, i noe som så ut til å bli nok en kjedelig kamp som kom til å ende 0-0 i Molde. Men når korken på ketchupflaska først ryker…

I det 72. minutt fikk Molde dødball. Hoseth spilte den vante rollen som servitør og Mota var sikker på hodet og brøt den forferdelige hjemmestatistikken på Aker Stadion.

Tre minutter etterpå fikk Fillo ballen på hjørnet av Moldes sekstenmeter. Med tre forsvarere rundt seg, klarte det tekniske vidunderbarnet på finurlig vis å sette et skudd forbi Jan Kjell Larsen og i mål. 1-1 og Viking var tilbake i kampen.

Fillo var farlig frampå igjen, og la en ferdigscoret ball i feltet til Molde, men forsvarerne fikk beinet ballen ut.

I det 81. minutt fikk innbytter Andre Danielsen lagt inn feilvendt til superreserven Andrius Velicka. Litaueren headet sikkert i mål.

Få minutter etterpå headet Mota igjen inn et innlegg fra Hoseth og skapte balanse i regnskapet.

Tre minutter før slutt får Fillo rom og tid inne i feltet. Larsen reddet i utgangspunktet skuddet, men den lille tsjekkeren var heldig og satt returen sikkert i mål. Og sørget for at alle poengene havnet hos Viking. Moldes trener ga Stavanger-laget honnør:
- Viking er strået vassere, og vi slapper av i de kritiske fasene i spillet. På stillingen 2-2 trodde jeg at vi skulle få med oss en «pinne». Det kjennes surt nå.

Gi spillerne din karakter her

MATCHVINNER: Her setter Fillo inn utlikningsmålet på stillingen 1-0 til Molde. Minutter senere avgjør han kampen.