- Jeg prøvde alt jeg kunne

Flo ser tilbake på tida i VIF.

(Dagbladet.no): Ullevaal, 4. juli 2005: Vålerenga-spillerne har nettopp tuslet i garderoben til pause med 3-0-ledelse over Odd Grenland.

I tunnelen står en spent Toré Andre Flo og venter på speakeren. I det navnet hans ropes opp, trikser han seg lekent over Ullevaal-matta, før han banker ballen opp til Klanen. De hyller ham som en helt.

I dag, drøye 17 måneder senere, fikk Flo beskjed om at han er ferdig i klubben. Han har nesten ikke scoret mål, gått skadet i månedsvis og gangen og fått merkelappen «flopp» hengt på seg.

At han ikke vil bli husket som noen suksess skjønner selvsagt Flo også. Men han bedyrer at det ikke er innsatsen det var noe feil med.

- Jeg kommer nok ikke akkurat til å bli husket som den største suksessen, men jeg prøvde alt jeg kunne, sier Flo til Dagbladet.no.

Har løpt hver dag

Han gir alle skadene skylden for at han ikke slo til i VIF-trøya.

- Skadene ødela for meg. Det er ganske enkelt å si. Det jeg synes er aller mest kjedelig med dette var at jeg aldri fikk være skikkelig frisk over tid. Da tror jeg at jeg skulle vist meg fram mye mer enn jeg gjorde, sier Flo.

BLE HYLLET: Her jubler Toré Andre Flo sammen med VIF-fansen dagen han ble presentert som klubbens siste storkjøp. Men tiden i Vålerenga ble ikke som verken VIF, supporterne eller Flo selv hadde håpet. Foto: Bjørn Langsem
BLE HYLLET: Her jubler Toré Andre Flo sammen med VIF-fansen dagen han ble presentert som klubbens siste storkjøp. Men tiden i Vålerenga ble ikke som verken VIF, supporterne eller Flo selv hadde håpet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Overfor TV 2 i kveld satte Lars Bohinen et spørsmålstegn ved Flos motivasjon for å spille i Vålerenga.

- Vi vil ha spillere som ønsker å være i VIF, men vi får følelsen av at den ikke helt er der, sa han.

Det sier Flo seg uenig i.

- Motivasjon har jeg masse av. Jeg har ikke tatt fri en dag siden sesongslutt, og er ute og springer hver dag. Men man må være frisk for å spille god fotball.

Takker fansen

Han mener også beslutningen om å avslutte VIF-karrieren ble tatt i fellesskap.

- Vi fant det vel egentlig ut sammen. Jeg følte ikke at de absolutt ikke ville at jeg skulle fortsette, sier han.

- Hvordan var det å ha familien boende i London mens du selv var i Oslo?

- Jeg prøvde alt jeg kunne

- Det har ikke vært ideellt. Nå må jeg ha en prat med familien hvor vi skal bosette oss. Vi kan ikke alltid gjøre som jeg vil, men må tenke på hele sulamitten, sier Flo.

- Er Strømsgodset aktuelt?

- Jostein har jo ringt og spurt tidligere. Jeg holder mulighetene mine åpne. Jeg snakket med ham dag også, men ikke før etter at beslutninga ble tatt. Det kommer ikke til å skje noe med det aller første. Nå er det jul med familien, sier han.

Til tross for den manglende suksessen i Vålerenga ville ikke Flo vært opplevelsen foruten.

- Vålerenga er en fantastisk klubb med utrolige muligheter. Jeg har bare positive ting å si om den klubben og supporterne - de er fantastiske å spille for.

- Klubben har fått en veldig flink trener i Petter Myhre, og har et veldig godt grunnlag for å nå langt. Jeg kunne bare ønske jeg hadde vært 100 prosent frisk og kunne tatt merdel i det, sier Flo til Dagbladet.no.