Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg prøver alltid å finne noe positivt, men i dag er ikke det lett

Cardiff ute av FA-cupen.

 JUBEL:  Wigan er på vei til en ny stor cupsesong. Her jubler de over åpningsmålet i kampen. Foto: Geoff Caddick / AFP / NTB Scanpix
JUBEL: Wigan er på vei til en ny stor cupsesong. Her jubler de over åpningsmålet i kampen. Foto: Geoff Caddick / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff - Wigan 1-2 (1-2)

(Dagbladet) Wigan, de regjerende FA-cupmesterne, sto for tur for Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen satser friskt på sine egne i møtet med Owe Röslers menn.

Men det ble ingen drømmedag for Solskjær. Wigan ville mest, og tok en sterk seier mot et tamt Cardiff.

- Det er ekstremt imponerende. Cardiff gjær en god kamp, men greier ikke å skape gode sjanser, sier Thomas Myhre i TV2-studioet.

Selv var Solskjær langt nede etter tapet:

 Jeg prøver alltid å finne positive ting etter et tap, men i dag er ikke det lett siden vi hadde sjansen til å gå hele veien i FA-cupen, sa Solskjær ifølge klubbens nettside etter kampen.

Tapet setter manageren under press.

— Det eneste jeg vet som fungerer er å jobbe hardt og tro på det du gjør. Du kan ikke synes synd på deg selv, sa Solskjær.

Eikrem-tabbe Både Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli starter for rødtrøyene.

Jo Inge Berget kunne ha fått en drømmedebut da han ble spilt fri av Wilfried Zaha på straffemerket etter tre minutter. Men hadelendingen fikk ikke stokket beina, og traff mer luft enn ball.

Cardiff kjørte matchen de første tjue, men fikk en i sekken på Wigans første angrep.

McManaman dro seg fri på venstrekanten, og fra dødlinja banken han ballet hardt inn i feltet. Der ventet spiss McMann. Upresset fra åtte meter lurte han ballen inn i mål bak Marshall.

Magnus Wolff Eikrem ga McManaman ballen med en dårlig involvering før målet.

 TØFF DAG:  Ole Gunnar Solskjær prøver å gjøre forandringer i den ander omgangen, uten hell. Foto: Geoff Caddick / AFP / NTB SCanpix
TØFF DAG: Ole Gunnar Solskjær prøver å gjøre forandringer i den ander omgangen, uten hell. Foto: Geoff Caddick / AFP / NTB SCanpix Vis mer

- Eikrem orienterer seg dårlig og koster Cardiff ett mål, sier Joacim Jonsson i TV2-studioet.

Lykkeamuletten Da er det godt å ha sin egen lykkeamulett i Frazier Campbell.

Etter 27 minutter var spissen på rett sted til rett til. Igjen var det Wilfried Zaha som spilte opp til dans. Vingen dro seg inn i boksen, men falt i det han skulle skyte. Ballen var løs, og etter mye klabb og babb endte den i beina til Campbell, som banket ballen inn fra 14 meter.

Cardiff kjørte kampen etter målet. Campbell var nære å sende hjemmelaget opp i ledelsen med en heading fra fem meter.

Men. Du trenger menn også i forsvar. Det bommet Cardiff på på et frispark.

Ben Watson ladet kanonen fra tjue meter. Zaha og Campbell sto i muren, men snudde seg unna i det kanonkulen nærmet seg. Ballen fløy inn som en prosjektil bak keeper Marshall. Den burde vært unngått!

På overtid i den første omgangen brant Cardiff en utrolig sjanse. Juan Cala fikk gå upresset opp fra én meter, men greide merkelig nok ikke å lure ballen bak Al-Habsi. Keeperen serverte en lekker redning, og fikk fislet ballen til corner.

Uinspirerte Ole Gunnar Solskjær rok grep etter pausen. Både Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem ble ofret i løpet av den siste omgangen, uten at Cardiff greide å snu kampen.

De hadde mye av spillet, men de store sjansene uteble. Wilfried Zaha skrek på straffe da han avsluttet et dribleraid med å legge seg langflat i boksen. Dommeren lystret ikke.

- De var ikke i nærheten. Det holder ikke å ha presset, du må skape noe også, sier Thomas Myhre i TV2-studioet.

Dermed ble det en stor seier for Owe Rüslers Wigan. Fjorårets FA-cupmestere er videre til kvartfinalen. Et nytt mirakel på gang?

Hele Norges coronakart