- Jeg prøver bare å være blid og hyggelig

TRYSIL (Dagbladet): Tom Stiansen fikk mange hyggelige skulderklapp etter den fantastiske slalåm-kjøringen som ga ham VM-gull i februar. Men enda flere på grunn av seiersdansen etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stiansens ærlige jubelhyl i målområdet er blitt en tilnærmet klassiker for sportsinteresserte vinter-nordmenn. Og hvorfor skulle han ikke ta av i begeistringen etter å ha slått Alberto Tomba på hjemmebane, og i tillegg hentet inn en halv evighet på Sebastien Amiez _ ledermannen ved pause? Da må det være lov å fryde seg så det gir utslag Richters skala.

- Jeg har fått mange fine kommentarer etterpå. Folk har takket fordi jeg viste så mye glede, sier Tom.

En sosial fyr

Det kan bety mye. Blant annet at Stiansen var og er et kjærkomment jubelinnslag blant ellers nøkterne gullgutter.

- Jeg forstår godt at løpere som har drøssevis av gode resultater ikke tar helt av lenger når de vinner. Dessuten er også alpinister forskjellige som mennesker. Jeg gjør det på min måte, og så får andre gjør sånn de synes er mest naturlig.

- Noen mener at du er det nærmeste det norske alpinmiljøet kommer en Alberto Tomba-skikkelse?

- Nei, jeg likner da ikke på Tomba i det hele tatt. Ikke har jeg to Ferrarier i garasjen, og ikke bor jeg hjemme hos mutter4n, ler Tom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer