Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg regner med at det irriterer deg litt

Lund Svindals hilsen til Aamodt etter å ha slått rekorden hans.

ALENE PÅ TOPP: Nå har ingen andre nordmenn vunnet så mange verdenscuprenn i alpint som Aksel Lund Svindal. Foto: Mike Sturk, EPA / NTB Scanpix
ALENE PÅ TOPP: Nå har ingen andre nordmenn vunnet så mange verdenscuprenn i alpint som Aksel Lund Svindal. Foto: Mike Sturk, EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal tok sin 22. seier i verdenscupen i alpint da han vant super-G i Lake Louise i kveld.

Dermed er han Norges mestvinnende alpinist i verdenscupen. Foran dagens renn hadde han like mange seirer som Kjetil André Aamodt.

- Jeg har et ganske avslappet til det meste. Men det er litt kult å slå Kjetil. Han er - og særlig var - idolet mitt da jeg vokste opp, så det er kult å komme seg forbi ham, sier Svindal til NRK.no.

Han fikk også sjansen til å sende en hilsen hjem til Aamodt.

- Jeg regner med du så på, som den alpinlegenden du er. Jeg regner også med det irriterer deg litt, sånn skal det jo være, sa Svindal inn i NRKs kamera.

30-åringen vant til tross for at han har vært plaget av influensasjukdom de siste dagene og går på penicilin.

Han slo østerrikerne  Matthias Mayer og Georg Streitberger med henholdsvis 24 og 38 hundredeler.

Konkurrentene klarte ikke matche avslutningen til Lund Svindal, som nordmannen selv også var meget godt fornøyd med.

- Jeg kjente jeg traff bra. Det var helt på grensa for hvor tett jeg kunne gå samtidig som jeg dro med meg mye fart. Jeg husker jeg tenkte inn mot mål «den avslutningen var i hvert fall bra, håper resten var godt nok».

Og det var det altså, med god margin.

Svindal har vunnet i Lake Louise i Canada flere ganger tidligere også. Det var der han tok sin første verdenscupseier, også det i super-G, for åtte år og fire dager siden.

Også i 2007, 2011 og i fjor vant han super-G-rennene på samme sted. I fjor vant han også utforrennet der.

Kjetil Jansrud ble nummer 11 i dagens renn, mens 21-åringen Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en delt 20. plass.

21 SEIRER: Kjetil André Aamodt på vei til sin 21. verdenscupseier - kombinasjonen i Wengen i januar 2003. I dag ble han passert av Aksel Lund Svindal som mestvinnende nordmann i verdenscupen i alpint. Foto: Marcus Gyger, Reuters / NTB Scanpix
21 SEIRER: Kjetil André Aamodt på vei til sin 21. verdenscupseier - kombinasjonen i Wengen i januar 2003. I dag ble han passert av Aksel Lund Svindal som mestvinnende nordmann i verdenscupen i alpint. Foto: Marcus Gyger, Reuters / NTB Scanpix Vis mer