lAR SEG IKKE SKREMME:
Martin Johnsrud Sundby regner med sikkerheten i Russland under Sotsji-OL vil være god.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
lAR SEG IKKE SKREMME: Martin Johnsrud Sundby regner med sikkerheten i Russland under Sotsji-OL vil være god. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Jeg regner med at vi reiser til det sikreste stedet i verden

Johnsrud Sundby lar seg ikke skremme av terroraksjonen i Russland.

OBERHOF (Dagbladet): Russland ble tidligere i dag rystet av en terroraksjon som krevde minst 18 menneskeliv etter at en selvmordsbomber gikk til aksjon i Volgograd. Den russiske antiterrorkommisjonen mistenker at det er en kvinnelig selvmordsbomber som står bak angrepet, noe som ikke er uvanlig i området.

Med Sotsji-OL bare rundt fem uker unna er det en skremmende hendelse for de norske utøverne som skal delta på mesterskapet i Russland.

Ingvild Flugstad Østberg innrømmer at det får utøverne til å tenke.

- Å vite at noe slikt har skjedd i nærheten av Sotsji er ikke all right. Slikt er mye viktigere enn skirenn, og ikke noe morsomt å høre om, sier Flugstad Østberg.

- Gjør det deg redd?

- En tenker jo på det, men blir jeg tatt ut til OL, reiser jeg.

Ante ingenting Marit Bjørgen kjente ikke til terroraksjonen tidligere i dag.

- Oi, dette kom brått på. Dette visste jeg ikke om, sier Marit Bjørgen da hun — av journalistene som følger Touren — ble informert om den grufulle handlingen på jernbanestasjonen i Volgograd i går.

- Det er vanskelig for meg å mene noe om dette uten at jeg vet mer om hva som ligger bak og om det i det hele tatt har noe med OL å gjøre, sier Bjørgen.

Ikke bekymret Heller ikke Martin Johnsrud Sundby er bekymret for sikkerhetssituasjonen i forbindelse med OL, selv om det spekuleres i at aksjonen i går kan settes i sammenheng med Sotsji-OL.

- På generelt grunnlag er jeg ikke bekymret for sikkerhetssituasjonen under OL. Jeg regner med at vi da reiser til det sikreste stedet i verden. Det er jeg faktisk ganske trygg på, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Siden den andre Tsjetsjenia-krigen startet i 1999 har en rekke så kalte «svarte enker» stått for en rekke selvmordsbomber i Russland.

I sommer ga den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov ordre til sine tilhengere om å bruke «maksimal vold» for å forhindre det «sataniske» OL i Sotsji i februar, les hele kommentaren til Dagbladets Morten Strand her.