Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg regnet kanskje med en blomsterbukett, men ikke dette

Og Scheie har fått jobbtilbud.

SISTE HOPPUKE:  Arne Scheie holder oppe notatene han brukte under kvalifiseringen til det siste rennet i Hoppuka. - Det er ikke så mange flere enn meg som forstår dem, sier han og humrer. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SISTE HOPPUKE: Arne Scheie holder oppe notatene han brukte under kvalifiseringen til det siste rennet i Hoppuka. - Det er ikke så mange flere enn meg som forstår dem, sier han og humrer. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Arne Scheie (69) kommenterer sitt siste hoppukerenn noensinne i morgen. Dermed takker han av etter 42 ganger i Hoppuka for NRK.

Søndag kveld kommenterte han kvalifiseringen i Bischofshofen i Østerrike. Peter Prevc vant foran Thomas Diethart og Anders Jacobsen.

- Jeg tenker ikke over at det er det siste rennet. Jeg bare gleder meg, det er en stor konkurranse. Kanskje blir det annerledes neste år. Nå tenker jeg ikke over det, erklærer han.

Legende Scheie er en legende, både i Hoppuka og som NRK-kommentator. De siste dagene er han blitt hyllet etter alle kunstens regler.

- Det har vært over all forventning. Jeg hadde kanskje regnet med en blomsterbukett, men ikke dette. Det har tatt helt av.

Journalister fra hele Europa har skrevet hilsener i en egen bok. Og arrangøren av Hoppuka hyllet ham på en sammenkomst i Innsbruck.

- Det ble for mye. Jeg orket ikke å svare på tysk og engelsk etterpå. Det ble for emosjonelt.

- Gråt du?

- Jeg var vel skrittet før. Det er hyggelig å bli satt pris på. Men det å ta imot er ikke lett. De siste dagene har vært uvirkelige for meg.

70 år Tirsdag - dagen etter det siste rennet - fyller Scheie 70 år.

- Hvordan er det?

- Jeg sier som en venn av meg: Alternativet ville vært så mye verre.

Scheie går av i NRK til våren. På spørsmål om han har fått nye jobbtilbud, svarer han:

- Det er faktisk en del som har snakket med meg. Mer kan jeg ikke si. Det er veldig hyggelig at noen vil ha tjenestene mine. Det dummeste du kan gjøre, er å sitte hjemme og tvinne tommeltotter. Jeg føler meg ikke spesielt eldre enn da jeg begynte.

Scheie har fortsatt et engasjement som få. Det tar han med seg inn i hopprennet i morgen.

HYLLER SCHEIE:   Hopperne synes det blir spesielt at Arne Scheie takker av. Fra venstre: Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HYLLER SCHEIE: Hopperne synes det blir spesielt at Arne Scheie takker av. Fra venstre: Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer