Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg regnet med at jeg hadde nevnt Bjørndalen. Ellers var det helt svart.

Harald Bredeli: - Det luktet gris av skjorta etter løpet.

RADARPAR: Harald Bredeli (t.h) gir sidekommentator Ole Kristian Stoltenberg et kyss på kinnet dagen etter den gode OL-debuten som kommentatorpar. Snart er de klare for å formidle kvinnenes OL-sprint på TV2. Foto: Roy Wahlstrøm
RADARPAR: Harald Bredeli (t.h) gir sidekommentator Ole Kristian Stoltenberg et kyss på kinnet dagen etter den gode OL-debuten som kommentatorpar. Snart er de klare for å formidle kvinnenes OL-sprint på TV2. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): TV2s kjente kommentatorstemme Harald Bredeli var svært spent før han skulle kommentere det første av totalt 11 OL-skiskytingsrenn. Dømt ut fra reaksjonene på twitter kom han og sidekommentator Ole Kristian Stoltenberg godt fra det:

- Strålende formidler
«Herlig og endelig høre Harald Bredeli som en proff entusiastisk kommentator uten så mye fjoll. Heia Bjørndalen og Bredeli»

«Det beste med at TV2 ha overtatt OL sendingen e duoen Thomas & Harald. Og han Bredeli!  Litt meir futt og fart enn "NRK 60+»

«Det var ikke noen nedtur med  Bredeli som skiskytterommentator. En strålende formidler.»

«Vanskelig å levere bedre enn det Bredeli gjorde i går.»

- Planeten var kølsvart
Harald Bredeli har kommentert haugevis av håndballmesterskap for TV2. Overgangen til skiskyting har vært stor, og forberedelsene måtte han rydde plass til blant annet mellom Håndball-VM for damer og håndball-EM for herrer.

Han var glad og lettet etter den første OL-sendinga i skiskyting.

Og fullstendig utkjørt.

- Etter sendinga husket jeg ikke ett eneste ord av hva jeg hadde sagt. Jeg regnet jeg med at jeg hadde nevnt Bjørndalen. Ellers var det helt svart. Planeten min var helt kølsvart. Det var helt tomt, sier Harald Bredeli til Dagbladet.

- Jo, og så husker jeg at jeg ganske tidlig sa VM i stedet for OL...

Endorfiner
Etter å ha kommentert gulløpet til Ole Einar Bjørndalen, så kjente han på at kommenteringen hadde tatt på.

- Det luktet gris av skjorta, så da har det vært noen endorfiner i sving. Jeg kjente at jeg hadde vært et godt stykke utenfor komfortsonen.

Han takker sidekommentator Ole Kristian Stoltenberg for at han i det hele tatt påtok seg jobben med å kommentere skiskytterøvelsene i OL.

- Det finnes ikke en bedre mann å ha med på skiskyting enn Ole Kristian. Han kan absolutt alt som er verdt å kunne. Han har selv pusla litt som skiskytter og har fulgt dette i mange år.

- Om han ser en hestehale på 200 meters avstand, så vet han med en gang hvem det er. Han vet om de er best på liggende eller stående skyting, om de har tatt fjerdeplass der eller åttendeplass der. Han er en skiskytternerd, sier Harald Bredeli.

- Ekstremt krevende
I håndball har han kontroll på alt som skjer. Der dreier det seg om angrep og forsvar. I skiskyting er det mer å holde styr på.

- Skiskyting er ekstremt krevende. Det er så mye som foregår. Et par ganger midtveis, når folk er på alle poster; start, mål, første skyting, andre skyting, 8,4 kilometer, 1,8 kilometer, osv. Når hodet mitt er i ferd med å ta av fra kroppen, så har Ole Kristian full kontroll på alt som skjer.

- Følelsesmenneske
Ole Kristian Stoltenberg får også gjennomgående gode skussmål på sosiale medier for OL-debuten som sidekommentator.

- Jeg er et følelsesmenneske, så det er selvsagt veldig hyggelig. Vi tåler å få ris, og da er det hyggelig med litt ros også. Harald gjør meg god, og det er trygt å lene seg på en som jeg ser på som en kommentatorbauta, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Han har latt seg imponere av Bredeli som skiskytterkommentator. Sist Bredeli kommenterte skiskyting på tv var under Nagano-OL i 1998.

- Jeg synes han tok dette overraskende fort.  Jeg var opptatt av at han skulle lære seg alt fra uttale av navn til å kjenne de fleste av de beste, sånn at det ikke blir noe nøling, for det har vi ikke tid til. Nå er han så god at han egentlig ikke trenger med ved sin side, sier Stoltenberg.

Forventet skepsis Som håndballkommentator i en årrekke har Bredeli fått høre de fleste adjektiver i både positiv og negativ forstand. Folk er ikke redd for å ytre hva de mener.

Det siste døgnet har det nesten utelukkende vært positive tilbakemeldinger.

- Selvfølgelig er det hyggelig å få ros, fra alt fra sjefer, kolleger og ikke minst fra seerne, som er de viktigste oppi dette. Av det lille jeg har sett på sms, e-poster og på sosiale medier har det neste ikke vært en eneste negativ melding, og det er overraskende.

- Forventet du at mange skulle være skeptiske?

- Åja. Vi vet at folk følger med på dette. De er skeptiske til reklamen, skeptiske til nye stemmer, og at det er noen andre enn NRK som skal sende det. Det er et ganske stort press å levere, sier Harald Bredeli til Dagbladet.

• Klokka 15.30 kommenterer Harald Bredeli og Ole Kristian Stoltenberg kvinnenes OL-sprint i Sotsji.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!