SULTEN: Petter Northug er på plass i Holmenkollen for morgendagens femmil. På ettermiddagens pressekonferanse fortalte han at han ennå ikke har mottat noen invitasjon til kongelig middag i Stockholm onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SULTEN: Petter Northug er på plass i Holmenkollen for morgendagens femmil. På ettermiddagens pressekonferanse fortalte han at han ennå ikke har mottat noen invitasjon til kongelig middag i Stockholm onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg reiser dit en dag i forkant og er klar

Petter Northug har fortsatt ikke hørt fra kronprinsesse Victoria.

(Dagbladet):Petter Northug er i storform, og skal i morgen jakte verdifulle verdenscuppoeng under femmila i Holmenkollen.

Før løpet er han 23 poeng bak sveitsiske Dario Cologna i kampen om sammenlagseieren i verdenscupen. Og det er en kamp mange har spådd til å bli tøff, deriblant Colognas norske sportssjef, Guri Hetland.

Viktige poeng Men mosvikingen har en klar plan for hvordan han skal gå forbi Cologna i sammendraget.

- Først over mål, svarer Petter Northug kontant om hva planen hans inneholder, da han stilte til pressekonferanse i ettermiddag.

Underveis i løpet kan Northug sikre seg 90 bonuspoeng, i tillegg til 100 verdenscuppoeng hvis han vinner.

Viktige poeng deles også ut onsdag, når skisirkuset flytter seg til Stockholm for slottssprinten. Deretter gjenstår det tre løp i Falun, før langrennssesongen er over.

Ingen invitasjon Under VM fleipet Petter Northug med at han la en lapp i lomma til kronprinsesse Victoria under blomstersermonien etter gullet på 15 kilometer, og at det ble gjort i håp om å få en middag på det svenske slottet når han reiser til Stokholm.

Men Northug forteller til Dagbladet at han har ennå ikke fått noen invitasjon.

- Ikke noe i form av brev eller noe sånt. Så vi får se, det er ennå noen dager igjen til jeg skal dit. Så jeg skal være på vakt, smiler 27-åringen lurt på spørsmålet om han hadde hørt noe fra Sverige.

Men Northug sier at han ennå har kalenderen åpen, om det skulle dukke opp en henvendelse.

- Jeg reiser dit en dag i forkant og er klar, sier Northug til Dagbladet.

Forberedt Northug Men først skal han gjennom en femmil han vet han kommer til å gjøre vondt.

Og selv om Cologna har vært småsyk, mens han selv er i storform, tror han ikke at det gir han et mentalt overtak.

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg forbereder meg som om Dario er i kjempeform, og mest sannsynlig vinner i morgen. Det er den holdningen jeg har når jeg går til start i morgen, sier Northug.