NY REKORD: Karoline Bjerkeli Grøvdal slo Grete Waitz sin 38 år gamle norgesrekord på en engelsk mile i kveld. - En ære, sier hun. Foto: NTB Scanpix
NY REKORD: Karoline Bjerkeli Grøvdal slo Grete Waitz sin 38 år gamle norgesrekord på en engelsk mile i kveld. - En ære, sier hun. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg respekterer Grete Waitz svært høyt. Det er en ære å ha løpt fortere enn henne

Karoline Bjerkeli Grøvdal.

BISLETT (Dagbladet): For 38 år siden løp Grete Waitz en engelsk mile på 4.26,90. Det har vært en «umulig» norgesrekord siden.

Helt til i kveld. For da viste Karoline Bjerkelig Grøvdal nok en gang solid bevis på at formen hun har vist tidligere i sommer ikke har vært noe blaff.

Med 4.26,23 tok hun både Gretes rekord og skaffet seg enda mer selvtillit inn mot sommerens mesterskap. Som eneste norske løper er hun allerde kvalifisert både for EM og OL.

- Det er en stor ære å ta den rekorden. Jeg setter Grete veldig høyt, og respekterer det hun gjorde enormt mye. Å ha løpt fortere enn henne er en ære, sier Bjerekli Grøvdal.

Som Grete er hun best på langdistanse, men viser at hun også har farta til å hevde seg på mellomdistanse.

- Jeg vet jeg har god fart i avslutningen, og satset på den i dag. Det funket som det skulle, sier Bjerkeli Grøvdal, som blant andre slo 1500-meter spesialisten Ingvill Måkestad Bovim.

- Du er ikke redd for at formen kommer for tidlig?

- Nei. Dette er et resultat av at jeg har fått trene kontinuerlig i to år uten skadeavbrekkene jeg har hatt før. Det gir resultater. Jeg skal være enda bedre i EM og OL. For jeg har foreløpig ikke sluppet opp noe. Toppformen er reservert til seinere i sommer, sier hun.