- Jeg respekterer United-fansen, men jeg blir i Inter

Sneidjer knuste United-håpet. Bellamy tilbake i Liverpool.

TAKK, MEN NEI TAKK: Wesley Sneijder har blitt koblet til Manchester United i månedsvis, men blir værende i Inter. Foto: (AP Photo/Luca Bruno)
TAKK, MEN NEI TAKK: Wesley Sneijder har blitt koblet til Manchester United i månedsvis, men blir værende i Inter. Foto: (AP Photo/Luca Bruno) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De som forventet en virkelig «wow»-overgang i Premier League på overgangsvinduets siste dag ble skuffet.

Den potensielt største av dem alle, Wesley Sneijder fra Inter til Manchester United, ble aldri en realitet.

En halvtime før midnatt annonserte Inter-eleganten selv via Twitter at han blir værende på Giuseppe Meazza også kommende sesong.

«Takk for all støtten over hele verden!! Jeg blir værende i Inter neste sesong. God natt til dere alle.», skrev Sneijder, før han henvendte seg til United-fansen.

«Jeg respekterer all Man Utd-fans, som støttet meg gjennom hele overgangsvinduet. Jeg er en vinner, og jeg vil gjøre dere Interisti (Inter-supporterne) stolte denne sesongen!!!»

En annen storfisk, som dukket opp i engelske ryktespalter noen timer før midnatt, var Kaká. I Sky Sports' lokaler ble det brått hektisk aktivitet da brassen ble koblet til Tottenham, men det ble raskt avkreftet av manager Harry Redknapp selv.

Redknapp har opparbeidet seg et rykte som en «wheeler and dealer» for sin lange og trofaste innsats på overgangsmarkedet, men på selveste deadline day fikk han ikke utfolde seg som vanlig.

Scott Parker ble hentet fra West Ham tidlig på dagen, men forsøkene på å hente Bolton-stopper Gary Cahill strandet på grunn av Boltons prisforlangende. Tottenham kvittet seg også med Wilson Palacios (Stoke), og trolig rakk også Peter Crouch å fullføre overgangen til samme klubb. Jermaine Jenas (lån) og Alan Hutton (salg) forsvant også til Aston Villa, så uvanlig nok var Tottenham mer opptatt av å rydde opp i stallen enn å hente nye.

Viktigst for dem var uansett å beholde Luka Modric, slik de hadde lovet, og det lyktes de med. Den lille kroaten ønsket seg sterkt til Chelsea, men selv ikke et bud på 40 millioner pund var nok til å overtale styreformann Daniel Levy.

Liverpool brukte kvelden på å hente Craig Bellamy tilbake til klubben, fire år etter at han dro. Den walisiske (eks)rebellen har fått tildelt draktnummer 39. Samtidig går spissen David N'gog til Bolton.

- Bellamy har tatt seg selv i nakken, og blitt mer ansvarlig. Han er en litt annen type enn han var da han spilte golf med norske landslagsspillere, sier overgangskonsulent Tor Kristian Karlsen i TV 2s Deadline Day-studio - og han sikter selvsagt til da «The Nutter with the putter» gikk til angrep på John Arne Riise med en golfkølle.

En snau time før vinduet stengte ble det også kjent at Raul Meireles hadde lagt inn en såkalt transfer request - overgangssøknad - der han ba om å bli solgt til Chelsea.

Liverpool skal ha mottatt et bud på 15 millioner pund for portugiseren, og overgangen gikk i orden før fristen var ute. 

Arsenal var helt nødt til å forsterke laget etter salgene av Samir Nasri og Cesc Fabregas, og en elendig start på sesongen der de bare har sanket ett poeng på tre kamper.

Ganske tidlig på ettermiddagen fikk Arsene Wenger napp på den brasilianske landslagsbacken André Santos fra Fenerbahce, og noen timer senere kom også den tyske landslagsstopperen Per Mertesacker fra Werder Bremen.

Dermed var den defensive biten godt ivaretatt. men fortsatt manglet det en kreativ midtbanespiller. Det ordnet seg omtrent i siste sekund:

Mikel Arteta la inn en transfer request kort tid etter at overgangen så ut til å kollapse, og skal ha signert en fireårskontrakt med Arsenal.

Wenger har med andre ord omsider åpnet lommeboka, så er spørsmålet om han følte seg presset til å gjøre det, eller om han innså at kjøpene var en dyd av nødvendighet.

Dagbladet kommer med en oppsummering av nattas overganger torsdag morgen, samt reaksjoner. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer