- Jeg ringer Røkke hvis Rosenborg vil ha Lund

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-Molde 1-2. Nå må Rosenborg ut på lynjakt etter en spiss som kan erstatte Sigurd Rushfeldt. Tromsøs Rune Lange eller Moldes Andreas Lund hører hjemme på RBKs ønskeliste. -Hvis de prøver seg på Andreas, så tar jeg en kjapp telefon til han Røkke, sier Molde-trener Erik Brakstad til Dagbladet.

Brakstad vet selvsagt at Rosenborg har feit pengebinge og kan kjøpe Moldes toppscorer hvis de vil.

-Jeg ser svart på situasjonen hvis de jakter på Andreas. Han er i kjempeform og er veldig viktig for oss, understreker Brakstad.

{ndash}Vet ikke

Andreas Lund er heller ikke kjempesugen på å spille i hvitt og svart med Lerkendal som hjemmearena.

-Har ikke tenkt noe særlig på det. Jeg konsentrerer meg om å jobbe for Molde. Og jeg tror ikke sjefene mine vil selge meg til en konkurrerende klubb i Norge, sier Lund til Dagbladet.

-Men har du lyst sjøl?

-Tja, nei, vet ikke helt, det er sikkert mange andre spisser som gjerne vil til Trondheim, sier sørlendingen.

-Tromsø er laget mitt

Omtrent samme melding får Rosenborg fra Rune Lange.

-Tror ikke jeg vil til Rosenborg, nei. Har ikke tenkt så mye over akkurat det, men jeg trives veldig godt i Tromsø, sier Lange til Dagbladet.

Tromsø deppet over tapet mot Molde i går, men klubbledelsen jubler over at Sigurd Rushfeldt ble solgt til Benfica akkurat nå.

-Vi skal ha 40 prosent av overgangssummen på 30 millioner kroner, minus det vi fikk da han gikk til Rosenborg. Da sitter vi igjen med knappe ni millioner kroner, fastslår sportslig leder Tore Rismo overfor Dagbladet.

Markedspris

-Og enda flere millioner kan strømme inn på kontoen hvis dere selger Rune Lange til Rosenborg?

-Rune selges bare for internasjonal markedspris. Det vet Rosenborg. Signalene fra Trondheim går i retning av at han er for dyr for dem, sier Rismo.

Med seieren i går har Molde like mange poeng som Rosenborg. Molde skapte flest sjanser og vant en arbeidsseier, uten å overbevise.

-Men vi har fått tilbake vinnervanen, og det er viktig. I dag ble det mange tøffe dueller, innleggene var for upresise. Men det var et oppgjør vi ikke ville tape, sier Brakstad.

Kollega Terje Skarsfjord i Tromsø mente at spillerne på hans lag var slitne etter mange tøffe oppgjør i det siste. Spiss Rune Lange har ikke vært helt på hogget i det siste, og var skuffet etter kampen mot Molde.

-Vi gjorde det lett for dem. Pasningene ble for upresise, vi kom på etterskudd. Dette var den dårligste kampen for året, synd den gikk på TV, sukker Lange.

<B>TØFF DAG:</B> Andreas Lund fikk mange tøffe dueller med Roger Lange på Alfheim i går. Lund tror ikke Molde vil selge ham til Rosenborg.