STRÅLENDE UTGANGSPUNKT: Magnus Moan leverte et kjempehopp og landet på 125,5 meter. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
STRÅLENDE UTGANGSPUNKT: Magnus Moan leverte et kjempehopp og landet på 125,5 meter. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

- Jeg rister bare på hodet

Magnus Moan i gullposisjon etter hopprennet.

(Dagbladet): Etter sølvmedaljen til kombinertgutta i lagkonkurransen, var forventningene høye før den individuelle konkurransen i den store bakken.

Magnus Moan gjorde en topprestasjon i bakken.

125,5 meter gir ham et strålende utgangspunkt foran langrennet i ettermiddag.

- Den så jeg ikke komme! Det er et kjempehopp fra Moan, utbrøt NRKs ekspertkommentator Fred Børre Lundberg.

Og det var en svært glad nordmann som jublet på sletta etter kjempehoppet.

Han brølte, klappet med hendene og jublet.

- Jeg rister bare på hodet. Det er det desidert beste hoppet mitt på lang, lang tid. Jeg sto på toppen med null selvtillit, så det var utrolig deilig å få det til, forklarer Moan til NRK.

Jørgen Graabak skuffet som første nordmann. 116,5 meter gjør at han går ut omtrent halvannet minutt bak flere av favorittene.

- Jeg gleder meg voldsomt over Magnus. Det var kjempeartig at han klinket til med et sånt hopp nå, sier Graabak til NRK.

Norges beste hopper i konkurransen ble Håvard Klemetsen, men finnmarkingen var ikke fornøyd med 127,5 meter. Han har sin styrke i bakken, og med sjuendeplass før langrennet blir det krevende for ham å jakte medaljer.

- Jeg er ett sekund bak Eric Frenzel, og han skal garantert gå for medalje. Jeg må bare henge meg på ham og bite meg fast, sier Klemetsen til NRK.

Det er særlig Moan som er i glimrende posisjon av nordmennene.

Det er østerrikeren Bernhard Gruber som leder etter hopprennet. Han er fem sekunder foran Lamy Chappuis, og Magnus Moan er bare 47 sekunder bak. Klemetsen er 25 sekunder bak østerrikeren.

- 47 sekunder er mer enn ett minutt bedre enn forrige individuelle renn, smiler Moan. 

- Det passer meg bra om de salter, men du verden, det skal være en maksdag i løypa for at jeg skal kjempe om gullet, men nå har jeg et utgangspunkt som gjør at jeg er med.

Jan Schmid landet på 123 meter med svært krevende vindforhold. Det gjør at han er sjanseløs på en topplassering. 

Langrennet starter klokka 15:15.