- Jeg rydder ikke en dritt! Jeg har seks minutter i Champions League

Joshua Kings frekke melding til materialforvalteren.

THE NEW KING IN TOWN: Joshua King (21) ser ikke på seg selv som en stjerne. - Men jeg er vel litt glad i oppmerksomhet, det skal jeg innrømme, sier han til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
THE NEW KING IN TOWN: Joshua King (21) ser ikke på seg selv som en stjerne. - Men jeg er vel litt glad i oppmerksomhet, det skal jeg innrømme, sier han til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

TIRANA (Dagbladet): Landslagstreningen på Stadiumi Qemal Stafa er akkurat ferdig. Joshua King står igjen og tøyer.

Materialforvalter Per Svendsen har fått sendt de fleste baller, flasker og sekker inn i bussen med de andre spillerne. Nå ber han King ta med den siste bagen.

- Hei! Per! Jeg rydder ikke en dritt, smeller det fra 21-årige King.

- Jeg har seks minutter i Champions League, jo!

Selvsagt ender det med at King triller den tunge bagen - «Per, hva er dette? Har du et lik oppi?» - ut av stadion. Med et lurt smil som beviser at han egentlig ikke er så høy på pæra som Champions League-utsagnet tyder på.

Medieyndling
Joshua King er blitt en medieyndling. Spilleren som gikk til Manchester United som tenåring, og fikk prøve seg på A-laget under Sir Alex Fergusons ledelse - som i de nevnte minuttene mot Galatasaray i fjor høst - er blant de mest populære på hvert eneste pressetreff med landslaget.

Og det til tross for at han bare har totalt fem korte innhopp under Drillo.

I dag får han trolig sin sjette landskamp, mot Albania (avspark 20.30), men det gjenstår å se hvor mange minutter det blir på Blackburn-angriperen.

- Hva skal til for at du får starte, tror du?

- Nei, jeg vet ikke, jeg. Det er fem innhopp, som du sier. Kanskje på tide å få starte? Vi har ikke fått laget ennå, så vi får se, sier King.

The new King in town
- I mange år var det John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise vi i pressen flokket oss rundt. Nå er ingen av dem her. Du har fått en sånn rolle...

- Har jeg tatt over for alle tre? spør King.

- Ja, på mange måter. Du er en person vi liker. Merker du det trykket?

- Ja, jeg merker at dere er innpåslitne, ja. Det gjør jeg! Men det er greit. Jeg er bare meg selv. Hvis dere liker det, så er det bra, det.

- Er du en type som liker oppmerksomhet?

- Tja. Jeg vet ikke, jeg. Det er ikke sånn at jeg håper at jeg er blant dem som blir innkalt til pressemøte hver dag. Men ja - jeg er vel litt glad i oppmerksomhet, det skal jeg innrømme.

Vil til ny Premier League-klubb
- Hvor stor drøm var det for deg da var liten, det å få spille på landslaget?

- Stor drøm og stor drøm. Da jeg var 18, sa jeg at jeg ville på landslaget da jeg var 20. Men det ble utsatt. Eller - det ble det ikke. Jeg fikk jo debutere for landslaget mens jeg var 20, fastslår King, som fylte 21 i januar.

- Hva er målet nå?

KONGEBLÅTT: Får vi se disse skoa fra start når Norge møter Albania 20.30 i kveld? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
KONGEBLÅTT: Får vi se disse skoa fra start når Norge møter Albania 20.30 i kveld? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har to mål for 2013: Det ene er å holde meg frisk og skadefri, og spille bra fram til januar i Blackburn i første omgang. Så får vi se derfra. For jeg har også som mål å komme meg til Premier League før 2013-2014-sesongen er over, enten med Blackburn eller i en annen klubb.

- Han har enorme muligheter
På gårsdagens pressekonferanse spurte Dagbladet landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hva som må til for at King skal bli en bankers førsteellever-mann for Norge:

- Hvis Joshua skal bli en topp spiss eller kantspiller, så må han bli mer stabil. Han har hatt et litt for lavt laveste nivå, men det høyeste nivået hans er meget, meget høyt. Han har enorme muligheter til å nå veldig langt. Hvis han klarer å utvikle seg ytterligere og bli litt mer stabil, kan han bli en europeisk toppspiss.

- Utenfor banen er han...?

- Blid, hyggelig, utadvendt. I godt humør.

Digger Ronaldo (d. e.)
Romsås-gutten har selv en klar oppfatning av hvem som fortjener merkelappen «toppspiss». Vedkommende er brasilianer:

- Ronaldo nummer ni, sier King.

- Jeg har aldri hatt noe favorittlag eller forbilde, men jeg likte veldig godt å se på Ronaldo da jeg var yngre, og jeg har sett de fleste videoene som finnes av ham på Youtube. Jeg mener han er den beste spissen som noen gang har eksistert, sier King.

King på skoa
Mens han prater med Dagbladet, holder King sine blå-grønne fotballsko i hånda. Fargene og merket tilsier at de kunne vært en hyllest til VM-historiens mestscorende.

Hadde det ikke vært for at de er påsydd bokstavene «KING».

- Ja, ja. Hvis du het King, hadde du hatt navnet på skoa dine du også, hadde du ikke?

- Selvsagt. Joshua King: Er du en stjerne?

- Nei. Jeg ser ikke på meg selv som stjerne. Jeg er bare en vanlig gutt fra Romsås.

DRILLOS JOKER: Joshua King har fem landskamper - alle som innbytter. Mot Kypros i oktober scoret han Norges 3-1-mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRILLOS JOKER: Joshua King har fem landskamper - alle som innbytter. Mot Kypros i oktober scoret han Norges 3-1-mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer