SJU STRAKE TAP:  Sandefjord-trener Lars Bohinen merker presset etter sju strake tap. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SJU STRAKE TAP: Sandefjord-trener Lars Bohinen merker presset etter sju strake tap. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg rykker heller ned enn å gjøre endringer

Presset Bohinen nekter å høre på kritikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Sandefjord - Vålerenga 0-3

KOMPLETT ARENA (Dagbladet): Sandefjord-trener Lars Bohinen innrømmer at han merker presset etter at laget gikk på sitt sjuende strake serietap mot Vålerenga i går. Kritiske røster har stemplet 45-åringens 3-5-2-system og ønske om spille pasningsorientert fotball med relativt høy risiko for naivt, selv om det førte til opprykk fra 1. divisjon i fjor.

Bohinen nekter imidlertid å la seg påvirke.

- Litt flåsete sagt, så rykker jeg heller ned med den typen spillestil enn å gå inn og endre ting fordi omverden ønsker at vi skal ta grep, sier Bohinen til Dagbladet.

- Tror på filosofien - Hvorfor betyr det så mye for deg?

- Fordi det er denne fotballen og filosofien jeg tror på. Jeg mener denne måten å spille på er utviklende for spillerne, laget og klubben. Vi ønsker å skape oss en identitet som en spillende klubb.

- Den eneste måten å utvikle spillere på, er som vi gjør, sier Bohinen.

Med kun seks poeng når at en tredel av sesongen er ferdigspilt, står Sandefjord i fare for å rykke rett ned igjen til 1. divisjon om ikke den negative trenden snus raskt. Kun Tromsø og Bodø/Glimt ligger bak vestfoldingene på tabellen.

Bohinen peker imidlertid på at laget hans er forventet å kjempe i bunnen av Tippeligaen.

- Man legger et press på seg selv for å levere resultater, men det skal også leveres i henhold til forventninger og kapasitet. Vi er i overkant skuffet over at vi har gått sju strake kamper med tap, men det er der vi er nå, erkjenner han.

- Ikke tøffe nok Mot Vålerenga produserte Sandefjord en rekke store målsjanser, anført av en glitrende Cheikhou Dieng. Midtbanespillerne Erik Mjelde og Mads Pedersen hadde i tillegg avslutninger i stengene bak VIF-keeper Michael Langer.

Sandefjord lyktes imidlertid heller ikke i eget forsvar. Daniel Braaten, Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm satte inn henholdsvis 0-1, 0-2 og 0-3 for gjestene.

- Vi er ikke tøffe nok i de områdene på banen hvor ting gjør vondt. Det er inne i vår og motstanderens boks. Det virker ikke som vi tar helt lærdom av det. Når vi har spillere som gjør disse tingene, koster det oss, mener Bohinen.

- Dette er den beste fotballkampen vi har spilt i år. Vi skaper sjanser, er underholdende og spiller fotball etter mitt hjerte. Det må vi fortsette med. Mot et dårligere lag enn Vålerenga tar vi poeng og kanskje vinner kampen. Det er det vi må jobbe med, vi kan ikke henge oss opp i alle feilene vi gjør for dem er det nok av, fortsetter SF-sjefen.

Vil fortsette som før - Ja, helt klart. Vi vil gi bånn gass. Vi er ikke der hvor vi tviler på noe. Denne kampen viser at vi har noe her å gjøre. Vi må bare knekke koden i begge boksene.  

- Hva gjør det 7. strake tapet på med motivasjonen og måten dere jobber videre på?  

- Vi er enige om at vi skal klare å finne ut av dette her uten å gjøre store endringer i verken spillestil eller måten vi angriper kamper på. Både jeg og spillerne er innstilt på det.  

- Hva smerter deg mest etter nok et tap?  

- Jeg blør litt for spillerne. Jeg mener vi gjør en fantastisk bra kamp. Etter den motgangen vi har hatt går vi ut og styrer kampen mot Vålerenga her hjemme. Det synes jeg er utrolig bra. Derfor blør jeg litt for spillerne som trener hardt, jobber og gjør det jeg ber dem om uten å få noe igjen for det, sier Bohinen, som neste helg må klare seg uten kaptein Alexander Gabrielsen i bortemøtet med Molde etter at kapteinen fikk rødt kort på overtid.

GRUNN TIL Å VÆRE BEKYMRET: Sandefjord tapte for 7. gang på rad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
GRUNN TIL Å VÆRE BEKYMRET: Sandefjord tapte for 7. gang på rad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer