Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så at han beit Tor Hogne i armen

Arnefjord sier Annen beit flere ganger.

BLE FORBANNET: Noen minutter etter at Anthony Annan angivelig beit Tor Hogne Aarøy for første gang, gjorde han det igjen, ifølge Daniel Arnefjord. - Sånt gjør man ikke på en fotballbane, sier Arnefjord til Dagbladet. Her oppsøker han RBK-spilleren for å be ham kutte ut. Foto: TV 2
BLE FORBANNET: Noen minutter etter at Anthony Annan angivelig beit Tor Hogne Aarøy for første gang, gjorde han det igjen, ifølge Daniel Arnefjord. - Sånt gjør man ikke på en fotballbane, sier Arnefjord til Dagbladet. Her oppsøker han RBK-spilleren for å be ham kutte ut. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I Dagbladet i dag nekter Anthony Annan for at han beit og gnagde på Tor Hogne Aarøy, slik AaFK-spissen og Kjetil Rekdal påsto i går.

- Jeg beit ikke Aarøy. Tvert imot var det han som ropte idiot og afrikaner til meg. Da kom jeg nærmere, men jeg beit aldri, sier RBK-spilleren.

AaFK-stopper Daniel Arnefjord har en litt annen oppfatning av hendelsesforløpet. Hva Aarøy eventuelt har sagt vet han ikke, men han er ikke i tvil om at Annan gjorde seg skyldig i å bite.

- Jeg så at han beit på armen til Tor, sier svensken til Dagbladet.

Tok tak i Annan
Arnefjord havnet selv i klinsj med Annan noen minutter etter at Aarøy hadde vært det, da han gikk bort for å konfrontere ham etter nok en biteepisode.

- Jeg ville bare si til ham at han skulle slutte med bitingen, for sånt gjør man ikke på en fotballbane. Derfor tok jeg tak i ham, og han reagerte normalt med å dytte meg bort, sier han.

Aarøy forklarte selv at Annan - som er over 30 centimeter lavere - la munnen sin inntil brystet hans og beit.

Arnefjord hevder altså at RBK-spilleren også glefset til andre steder på kroppen.

- Situasjonen Tor reagerte på var i forkant. Den episoden jeg var innblandet i var da vi hadde et frispark på kanten, og det var stopp i spillet. Tor reagerte ikke på den selv.

- Har du opplevd biting på en fotballbane før?

- Nei, ikke hva jeg kan huske, sier Arnefjord.

- Som å kalle noen «en jævla svenske»
Da Dagbladet snakket med Aarøy i går kveld avviste han ikke at han kalte Annan idiot og afrikaner, men han var tydelig på at det ikke var ment som rasisme.

I dag har han snakket med Sunnmørsposten, og AaFK-spissen føler rasismebeskyldningene fra Annan er et forsøk på å flytte fokus.

-  Det er en veldig alvorlig beskyldning. Jeg tar sterk avstand fra rasisme. Men jeg beklager dersom det jeg sa ble oppfattet som rasistisk. Jeg tror rasismebeskyldningene fra Annan er et forsøk på å ta fokus fra hans egen oppførsel, sier han, og sidestiller det å kalle noen for «afrikaner» med å kalle noen fra Sverige «en jævla svenske».

Svenske Arnefjord sier han ikke er ukjent med den karakteristikken.

- Det har jeg fått høre. Jeg tror absolutt ikke det var noe ille ment med det han sa, sier han til Dagbladet.

- Stoler på Aarøy
Starts sportsdirektør Svein Mathisen var en av dem som hentet Annan til Norge, og han understreker at ghaneseren er en kjernekar utenfor banen.

Samtidig tviler han heller ikke på at Aarøy forteller sannheten.

- Annan gjør alt for å vinne kampen for Rosenborg. Jeg har selvsagt ikke førstehånds kjennskap til det som har skjedd, men dersom det er sant at han beit må Rosenborg ta tak i det. Du stoler på Tor Hogne Aarøy, han virker ikke som en fyr som sprer usannheter, sier Mathisen til Dagbladet.

- Var det noen problemer med ham i Start?

- Nei. Men det er viktig at Anthony forstår hva vi legger i Fair Play i Norge. Det kan være en kulturkollisjon her også, hvor grensene ikke er de samme som her, sier han.

AMPERT: Aarøy tar tak i Annan og dytter ham unna i sinne. Foto: TV 2
AMPERT: Aarøy tar tak i Annan og dytter ham unna i sinne. Foto: TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!