Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sa det til dem, det er som å være med i et norgesmesterskap

Calle Halfvarsson om ny norsk dominans.

IKKE FORNØYD: Calle Halfvarsson syns det er tungt å bli slått av en flokk nordmenn helg etter helg. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Calle Halfvarsson syns det er tungt å bli slått av en flokk nordmenn helg etter helg. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Den norske skidominansen i årets langrennssesong vil ingen ende ta. På sprinten i Davos i dag ble det femdobbelt for damene og tredobbelt for herrene.

Det kommer som kjent etter dobbeltseieren for både herrene og damene på distanseløpene i går. I tillegg ble det også trippel norsk i langløpet La Sgambeda noen mil lenger inn i alpene fra Davos tidligere i dag.

Calle Halfvarsson er den svensken som har levert best resultater så langt blant gutta i år. Etter sjuendeplassen i går, der han i likhet med Dario Cologna og Petter Northug staket seg rundt de femten kilometerne på blanke ski, var han i sprintfinalen i dag.

NM i Sveits
Der endte han rett utenfor pallen, slått av de tre nordmennene Finn Hågen Krogh, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal.

- Det er like kjedelig å bli slått av dem hver gang, sier Halfvarsson etter løpet.

- Og jeg sa det til dem, det er som å være med i et norgesmesterskap, fortsatte han.

Det er ikke bare Halfvarsson som har reagert på det den norske (!) stadionspeakeren i Davos i dag kalte «den røde armés» dominans i sporene.

Håper ikke utlendingene er skremt
Det er allerede foreslått å begrense utstyrstestingen, men etter nok en helrød helg i langrenn etterlyser også enkelte av de norske utøverne litt motstand.

- Det er veldig morsomt for oss, men jeg vet ikke hvor morsomt der for utlendingene at vi gjør det så bra. Håper ikke vi skremmer dem, jeg håper vi bare gjør dem enda mer lystne på å slå oss, for vi trenger enda flere nasjoner i toppen, sier Maiken Caspersen Falla til Dagbladet.

Ingvild Flugstad Østberg vant sin aller første verdenscupseier da hun tok hjem sprinten i dag. Østberg var best i prologen, overlegen i kvartfinalen, semifinalen og til slutt finalen.

Med Falla på andre og Celine Brun-Lie på tredje, tapetserte de norske jentene pallen. Marit Bjørgen kom på fjerde, mens Heidi Weng kompletterte den norske femdobbelen.