- Jeg sa det var bedre å sende en annen

Nordhaug håper kanadisk VM-oppkjøring.

FÅR SLIPPE: Lars Petter Nordhaug håper tre ritt i Canada skal gi ham en bedre VM-oppkjøring enn Vuelta a Espana hadde blitt.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR SLIPPE: Lars Petter Nordhaug håper tre ritt i Canada skal gi ham en bedre VM-oppkjøring enn Vuelta a Espana hadde blitt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug fikk slippe, og Belkin Pro Cycling sender i stedet sju nederlendere og to tyskere til årets Vuelta a España. Men hva høsten nå bringer, det vet 30-åringen ennå ikke:

- Jeg håper å kjøre WorldTour-rittene i Canada (12. og 14. september), og kanskje Tour of Alberta (2.-7. september) i forkant, men jeg vet ikke helt hvordan det blir ennå, sier Nordhaug til procycling.no.

- Ba dem sende en annen Han har ytret et ønske til lagledelsen i Belkin om hovedsaklig å få kjøre endagsritt fram mot VM, og ble til slutt hørt.

- Spania rundt er et fint løp, men om jeg skulle kjøre det, måtte det også bli lagt opp til det. Det var ingen vits i at jeg skulle dra ned dit etter Polen rundt og Arctic Race, på et lag med både sammenlagtkanoner og sprintere. Derfor ba jeg dem heller om å sende en annen rytter enn meg.

Belkin stiller med Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Paul Martens og Robert Wagner.

Bedre oppkjøring til VM   Nordhaug holder seg igang hjemme i Oslo, inntil han får vite mer om løpsprogrammet i Belkin.

- Dette passer meg mye bedre som oppkjøring til et eventuelt VM i Ponferrada. Historisk sett er Spania rundt bedre, men ikke med to andre etapperitt i forkant, presiserer Nordhaug.

VM i Ponferrada sykles fra 20.-28. september.