FOR EN MAMMA DU HAR! Stine Bredal Oftedal (i midten) trodde ikke hun skulle gjøre intervjuer etter å ha sittet på benken hele kampen i går kveld. Men her forteller presseansvarlig Halvor Lea (med ryggen til) at det er henne alle ville snakke med. Fordi moren tok opp jakten på en raner på hans egen sykkel. 
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FOR EN MAMMA DU HAR! Stine Bredal Oftedal (i midten) trodde ikke hun skulle gjøre intervjuer etter å ha sittet på benken hele kampen i går kveld. Men her forteller presseansvarlig Halvor Lea (med ryggen til) at det er henne alle ville snakke med. Fordi moren tok opp jakten på en raner på hans egen sykkel. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Jeg sa: «Du er gal. Det her er ikke bra, mamma!»

Stine fikk ikke vite om morens raner-jakt før etter kampen.

SANTOS (Dagbladet): Stine Bredal Oftedals foreldre ble utsatt for ranere på stranda i Santos noen timer før gårsdagens VM-kamp mot Angola.

Tre gutter på omkring 15 år lot som de hadde en pistol, og røsket til seg smykket som mamma Ellen Bredal Oftedal hadde rundt halsen, fortalte håndball-foreldrene til VG Nett og TV 2 Sporten (se video øverst i artikkelen) i går.

Men mamma Bredal Oftedal aktet ikke å miste smykket hun en gang kjøpte for konfirmasjonspengene fra bestemoren sin, og tok opp jakten på gutten som tok halsbåndet - på hans egen sykkel!

Flere lokale brasilianere bisto i jakten på raneren, som likevel varte i flere minutter. Til slutt ble raneren lagt i bakken av en mann på sykkel, og mamma Ellen fikk tilbake smykket.

Stine visste ikke noe Selv om det endte godt, valgte foreldrene ikke å informere Stine Bredal Oftedal rett før den viktige VM-kampen mot Angola, for ikke å stresse henne i kampforberedelsene.

Stine ble sittende på benken hele kampen, og regnet derfor med at det ikke var noen journalister som skulle snakke med henne etter kampen.

- Jeg fleipet litt med Halvor Lea (medieansvarlig for håndballjentene under VM - journ. anm.) og sa at det vel ikke var noen som skulle snakke med meg. Men Halvor sa «jo, nå skal du høre her...». Så fortalte han meg hva som hadde skjedd, og sa at jeg burde snakke med foreldrene mine før jeg møtte dere, forteller hun til Dagbladet i intervjusonen.

- Hva sa du til moren din da du møtte henne?

- Jeg sa: «Du er gal! Det her er ikke bra, mamma!» sier Bredal Oftedal og smiler bredt.

- Hun sa bare at det smykket, det skulle hun ha. Hun har alltid hatt det, og tar det nesten aldri av seg, forteller Stine.

HVA?! En måpende Stine Bredal Oftedal får beskjed om morens dristige handlinger. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HVA?! En måpende Stine Bredal Oftedal får beskjed om morens dristige handlinger. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Ville du vært like tøff som moren din var her?

- Jeg vet ikke, jeg tror kanskje jeg hadde latt det smykket gå. Men hun ville veldig gjerne ha det, så da ble det vel sånn. Jeg visste at hun var tøff, men dette overgikk det meste, altså, sier 20-åringen.

- Modig familie Det var ikke ransepisoden som medførte at Stine ble sittende på benken hele kampen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde ikke fått med seg den dramatiske ranerjakten før Dagbladet fortalte ham om det mot slutten av intervjurunden i går kveld.

- Og hun syklet etter? Da er de modige i Bredal Oftedal-familien. Jeg vil jo si at man skal være forsiktig med å ta opp kampen, sier Thorir.

Også mamma Ellen Bredal Oftedal innser i ettertid at hun kanskje var i overkant modig.

- Det kunne vært farlig. Det var nok idioti. Men jeg så hvor redd han ble, og tenkte «Fader heller!». Og om han hadde slått etter meg, hadde jeg sagt at «Greit, jeg gir meg,» sier hun til VG Nett.

BLE SKJERMET: Foreldrene fortalte ikke Stine hva som hadde skjedd før kampen. - Det hadde ikke gjort noe å vite det så lenge det gikk bra, sier landslagets yngste spiller. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
BLE SKJERMET: Foreldrene fortalte ikke Stine hva som hadde skjedd før kampen. - Det hadde ikke gjort noe å vite det så lenge det gikk bra, sier landslagets yngste spiller. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer