Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så for meg et liv i rullestol

Frode Andresen så optimistisk på tilværelsen dagen etter den stygge ulykken under NM i sommerskiskyting. Umiddelbart så han for seg et liv i rullestol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BIRKELAND (Dagbladet): - Jeg så for meg et liv i rullestolen da jeg suste mot fjellveggen i 50 km/t. Når jeg da slapp unna med brist i et ribbein og å være forslått, kan jeg ikke annet enn å se optimistisk på framtida. Det blir jo som å komme fra helvete til himmel, så da må jeg tåle å føle meg litt slakk i fjøra de neste dagene, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Han tilbragte natta på Sentralsykeshuet i Rogaland. I går kveld ankom han og samboeren Gunn Margit Andreassen Birkeland - tre mil utenfor Kristiansand - hvor de skal hvile ut hjemme hos Gunn Margits foreldre.

Kongebehandling

Han er godt lappet sammen, og all bandasjen på høyre side av kroppen vitner om hvilket fryktelig møte han hadde med en stein i Sirdal lørdag.

- Nå ser jeg litt ut som noen av syklistene etter massevelten på den første etappen i Tour de France..., sier Frode.

Behandlingen på sykehuset gir han toppkarakter.

- Jeg var helt neddopet det meste av tida og sov ikke spesielt godt om natta. Men jeg ble behandlet som en konge, og jeg tror de ga meg det beste rommet - med utsikt over fjord og fjell.

I dag vender Gunn Margit tilbake til skiskytternes treningsleir i Sirdal, mens Frode Andresen skal kjøre hjem til parets hus i Hønefoss - om han føler seg i stand til det.

I går var det så vidt han klarte å kare seg ut av sykesenga. Men han regner med stor framgang den neste uka.

- De neste dagene er planen å gå lange turer i Jotunheimen, for å få litt sirkulasjon i kroppen. I løpet av de neste fem- seks dagene tror jeg på stor framgang, og i løpet av tre- fire uker skal jeg være 100 prosent igjen. Da skal ikke dette ha noe å si for resten av sesongoppkjøringa, for jeg har trent veldig bra og hadde et veldig bra grunnlag, sier en optimistisk Frode Andresen.

Klandrer ingen

VM- og OL-mesteren klandrer ingen etter ulykken, som skjedde da en 64 år gammel mann hektet en stav mellom rulleskia til Frode, som kom i full fart bakfra.

- Så lenge regelverket sier at alle kan delta,s kan vi ikke nekte noen. Skjedd er skjedd, og dette kunne ha hendt hvem som helst. Men jeg tror det kommer til å bli forandringer på de reglene nå. Og det er kanskje like greit, sier Frode Andresen.

FORSLÅTT: Frode Andresen reiste til Birkeland sammen med samboeren Gunn Margit Andreassen i går kveld. Der skal han hvile ut hos hennes foreldre etter den stygge fallulykken under NM i sommerskiskyting lørdag formiddag.