KEEPERTABBE: RBK-keeper André Hansen glipper skuddet fra Joachim Thomassen og fomler ballen i eget mål. Da sto det 1-1 ti minutter før slutt i toppoppgjøret i Sarpsborg. Men enda mer dramatikk skulle det bli - og seier til Rosenborg. Foto: Bjørn Langsem
KEEPERTABBE: RBK-keeper André Hansen glipper skuddet fra Joachim Thomassen og fomler ballen i eget mål. Da sto det 1-1 ti minutter før slutt i toppoppgjøret i Sarpsborg. Men enda mer dramatikk skulle det bli - og seier til Rosenborg. Foto: Bjørn LangsemVis mer

André Hansen slapp med skrekken etter keepertabben

- Jeg så for meg spørsmålene med én gang: «Hvordan var det å sørge for at vi tapte to poeng?»

- Når man begynner å tenke, så ender det ofte galt. Og det gjorde det jo...

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2. Rosenborg styrte mot seier i toppoppgjøret mot Sarpsborg 08 - men ti minutter før slutt slapp RBK-keeper André Hansen (27) vertene inn i kampen med en sjeldent stor tabbe:

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen lot det stå til fra 25 meter. Ballen fikk riktignok en stuss i bakken like før mål, men normalt redder RBK-keeper André Hansen ti av ti slike skudd.

Denne gangen fomlet han ballen nesten uforståelig over streken.

- Det er kjedelig, selvfølgelig. Det var den klassiske situasjonen hvor man får for god tid. Jeg vurderte om jeg skulle dra ballen inn til magen, eller om jeg skulle ta den med henda… Når man begynner å tenke, så ender det ofte galt, og det gjorde det jo, sier André Hansen til Dagbladet.

Svarte kjapt

Keepertabben ble derimot ikke utslagsgivende, for bare sekunder etter gikk Rosenborg opp i ledelsen igjen, etter at Fredrik Midtsjø serverte Mushaga Bakenga en strøken stikker bak vertenes midtforsvar.

1-1: RBK-keeper André Hansen fomler ballen i eget mål. Midtstopper Jørgen Skjelvik (nummer 16) kan ikke rydde opp i situasjonen, mens vertenes Jonas Lindberg (nummer 10) kan konstatere at de har utlignet på skuddet til Joachim Tomasssen. Foto: Bjørn Langsem
1-1: RBK-keeper André Hansen fomler ballen i eget mål. Midtstopper Jørgen Skjelvik (nummer 16) kan ikke rydde opp i situasjonen, mens vertenes Jonas Lindberg (nummer 10) kan konstatere at de har utlignet på skuddet til Joachim Tomasssen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Og spissen lot seg ikke be to ganger.

- Alene med keeper skal det være mål, så det var ganske greit. Keeperen åpnet seg, og da var det bare å sette den i langhjørnet, sier matchvinner Mushaga Bakenga.

I løpet av ett minutt gikk toppoppgjøret i Sarpsborg altså fra 1-0 til 2-1 til Rosenborg.

Og bare minuttet etter det igjen ble gjestenes Milan Jevtovic vist det røde kortet etter en hodeløs nedsparking av Sarpsborg 08s Tobias Heintz. Ergo måtte trønderne spille med ti mann de siste ti minuttene, pluss tillegg.

- Når det røde kortet i tillegg kom så raskt, så hadde jeg to valg: Enten kunne jeg deppe over min egen feil, eller så kunne jeg steppe opp og bidra til at vi dro i land seieren, sier Hansen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Den umiddelbare tanken var kanskje at nå ryker seieren?

- Ja, jeg så for meg spørsmålene med en gang: «Hvordan var det å sørge for at vi tapte to poeng?» Da var det selvsagt godt at vi smalt inn 2-1 der rett etterpå.

- Og for å være helt ærlig, så var det ikke helt ufortjent heller, for Sarpsborg hadde kanskje et par muligheter. Jeg synes vi hadde god kontroll defensivt og spilte en til dels god førsteomgang. Da ville det vært surt å miste poeng på en sånn feil.

Fort glemt

I og med at de likevel vant oppgjøret, så hevder sisteskansen at tabben er fort glemt.

- Ja, det blir annerledes når vi vinner kampen. Jeg har spilt mange fotballkamper og har gjort feil før også. Jeg gjorde en fin redning på slutten der også, og slik fikk vist at feilen ikke er verdens undergang.

- Det var kanskje noen hyggelige ord til matchvinner Mushaga Bakenga i garderoben etter kampen?

- Nja…Han vinner alt i bondebridge om dagen, så han får ikke noen hyggelige ord fra min side, hehe. Men han kan vel få en påskjønnelse.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hadde heller ingen formanende ord til sisteskansen etter tabben:

- André gjør slike tabber hvert tredje år, så takk og lov gjorde han den i en kamp vi likevel vant. Han er så viktig for oss, sier en glad og lettet Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.