- Jeg så hans siste åndedrag. Det var brutalt, men likevel fint.

Åpenhjertig Carolina Klüft i ny bok.

FORTELLER OM KREFT I FAMILIEN:  Carolina Klüft ble olympisk mester i 2004. Hun forteller åpenhjertig om flere tilfeller av kreft i hennes familie. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle)
FORTELLER OM KREFT I FAMILIEN: Carolina Klüft ble olympisk mester i 2004. Hun forteller åpenhjertig om flere tilfeller av kreft i hennes familie. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere mangekjemperen Carolina Klüft forteller åpenhjertig hvordan hun har mistet flere familiemedlemmer på grunn av kreft.

Det er i boka «Rosa kokboken II», som gis ut til formål for kreftforeningen at den tidligere friidrettsyndlingen forteller sin families historie.

- Det er ikke bare en bok om mat og helse, men også en bok full av sterke historier. Jeg tror alle har et slags forhold til kreft, enten man har opplevde det selv eller gjennom noen nær. Det berører en, sier Carolina Klüft til Expressen.

Første møtet 32-åringen som ble olympisk mester i sjukamp i 2004, la piggskoa på hylla i 2012. Hun har ikke hatt kreft selv, men forteller at det er rammet flere av hennes familiemedlemmer, forteller Klüft i boka som er skrevet av Anna Benson.

Flere kjente svenske kvinner har bidratt til boken, blant annet Charlotte Kalla.

- Min moror gick bort med kreft da jeg var fire år gammel. Seinere døde min morfar av kreft da jeg var tolv. Begge hadde blodkreft. Det var mitt første møte med kreften, forteller hun.

2003 ble et år med både opp- og nedturer. Etter kanonsesong med to VM-gull, mottok hun Bragdguldet. Beviset på at hun var Sveriges fremste idrettsutøver det året. Bare dager seinere kom en langt mindre hyggelig beskjed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.