- Jeg så ikke Cato inni der, så mye snø var det.

Henning Solberg rullet i snøen.

HAGFORS/OSLO (Dagbladet.no):

Finske Marcus Grönholm leder etter at to av tre dager er unnagjort i Rally Sverige. 25 sekunder bak lurer Sebastian Loeb i sin Citroen, mens de norske førerne er mer eller mindre hektet av.

Henning Solberg ligger best an på en niendeplass, men rullet ut av kampen om pallen tidligere i dag.

Lillebror Petter har opplevd et nytt marerittrally og ligger over ti minutter bak Grönholm, mens Thomas Schie også henger med på 20.plass i sin Ford Focus.

Henning hadde store forhåpninger om å kjøre seg inn i toppen på Rally Sveriges andre dag, og hadde en god oppkjøring. Men han fikk snart problemer.

På SS11 fikk Henning store problemer. Han rullet over en snøfonn, og bilen fikk store skader. I tillegg fikk han fylt opp bilen med snø. 

- Jeg kræsja akkurat i snøkanten, og så velta jeg. Det kom jævlig mye snø inn i bilen, sier Henning til Dagbladet.no.

- Jeg så ikke Cato (kartleser Menkerud) inni bilen, så mye snø var det inni der.

STORE SKADER:  Men teamet skiftet store deler av karosseriet på service. Og Henning kjører videre, med nedjusterte forhåpninger. Foto: Sigbjørn Strand
STORE SKADER: Men teamet skiftet store deler av karosseriet på service. Og Henning kjører videre, med nedjusterte forhåpninger. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

Godt humør

Men ifølge WRC-radioen hadde det ingen innvirkning på Hennings humør. Fra uhellstedet kjørte han smilende og rødfjeset avgårde mot målområdet.

Det var lenge usikkert om Henning fikk kjøre, men de kom seg til service i tide.

Bozian-teamet skiftet begge dørene, to skjermer, to støtfangere, panseret og frontruta før de sendte Henning avgårde.

- Nå satser vi på poeng, smiler en etter omstendighetene rolig Henning Solberg til Dagbladet.no.

Henning Solberg fullførte SS12 på en helt middels tid. Men humøret er fortsatt på topp.

- Dette var veldig vanskelig. Det kommer masse vann i varmeapparatet. Jeg får det i ansiktet, så det er som å kjøre i regn. Men i sta kjørte jeg uten frontrute, så dette er bedre, sier en lattermild Henning til Sveriges Radio.

Ifølge Bozian-teamets pressetalskvinne Brigitte Mühlwisch snurret Henning på taket, men de fikk bilen i gang igjen og han kom seg i mål. Men frontruta er knust.

Teamkamerat Manfred Stohl rullet på samme sted, men også han fikk bilen i gang.

Hele fartsprøven i fjerde gir

Også Petter fikk problemer. Den trøblete girkassa låste seg, og han var nødt til å gjennomføre hele fartsprøven i fjerde gir.

- Det er det samme som i går. Den går i nøytral, forteller Petter til svensk radio.

Han forteller at han sov som en stein i natt, men at resultatene fra de to første rallyene i år ikke er spesielt hyggelige med tanke på VM-sesongen som såvidt er igang.

- Det er jo ikke så bra når du ser at det er Grönholm og Loeb som ligger helt foran der, sier Petter til Dagbladet.no.

Også Thomas Schie, som hadde klatret seg opp til 12. plass i sammendraget etter SS11, kjørte av veien i siste sving på den 12. fartsprøven.

Det tok ham flere minutter å komme ut, og nå raser han nedover lista.

- Siste svingen hogde det i, snurret rundt og gikk baklengs inn i snøen. Det var synd, vi var så godt i gang i dag, sier en skuffet Schie til Sveriges Radio.

Duell om seieren
For tetkampen handler bare om to mann. Marcus Grönholm har vunnet alle fartsprøvene i dag, og nå er det 21.3 sekunder ned til andremann Sebastien Loeb.

Verdensmesteren fra i fjor er likevel bare blid her i Hagfors.

- Jeg føler meg bra, men litt treg, sier Loeb til Dagbladet.no.

LIKE BLID: Sebastien Loeb taper stadig noen småsekunder til Marcus Grönholm, men franskmannen går stort sett rundt og smiler på servicene.
GIRKASSA ØDELAGT: Petter Solberg måtte kjøre store deler av SS11 i fjerdegir, etter at girkassa streiket på fartsprøven før.
BILEN FULL AV SNØ: Kartleser Menkerud