IKKE ENIGE: Landslaget skyldte på de norske kontilagene, men fikk ingen aksept i retur. Her forsøker Sven Erik Bystrøm å stjele noen innlagte klatrepoeng. FOTO: Tour of Norway
IKKE ENIGE: Landslaget skyldte på de norske kontilagene, men fikk ingen aksept i retur. Her forsøker Sven Erik Bystrøm å stjele noen innlagte klatrepoeng. FOTO: Tour of NorwayVis mer

- Jeg så ingen norske lag der

Sjefen tar rytterne i forsvar etter nytt Holst Enger-show.

HAVSDALEN, GEILO (procycling.no): Et fantastisk comeback av danske Mads Pedersen i stigningen opp mot alpinsenteret i Havsdalen, ga den tredje utenlandske seieren på tre dager i årets Tour of Norway.

Igjen var det vanskelig å få samarbeidet til å fungere.

Fredag var utfordringen et tremannsbrudd bestående av Pedersen, Lukas Pöstlberger og Luis Mas.

To mil unna mål hadde trioen fremdeles over fire minutters forsprang.

Norske lag peker mot landslaget Da Pöstlberger, som lå tre og et halvt minutt bak i sammendraget slapp, forsvant også Pieter Weenings hjelpere fra fronten av feltet.

Derfra og inn var det opp til de andre lagene å sveie inn rømlingene, men mobiliseringen startet litt for sent.

I etterkant pekte både Coop Øster-Hus og Sparebanken Sør i retning landslaget.

Det ville ikke landslagssjefen høre snakk om.

- Det er litt surt at det glipper. Spesielt når Sondre leverer som han gjør. Det er vanskeligere å vinne enn jeg trodde, sier Stig Kristiansen til procycling.no.

- Dere setter Tobias foran der og viser at dere har til hensikt å bidra, men det er ikke så mange andre som melder seg på?

- Nei, det er vel ingen? Jeg synes det er noen som bør kjenne sin besøkelsestid i fronten der. Jeg så ikke noen norske lag der.

Skylder på hverandre Et lag med vinnerambisjoner ved Geilo kunne vært Team Sparebanken Sør.

Laget hadde både Andreas Vangstad og Carl Fredrik Hagen på start.

- Jeg tror alle norske lag, om de skulle være med å kjempe om seieren, måtte de ha interesse av det, ellers må de bare bli statister. Det ble de vel også, sier Kristiansen.

Atle Kvålsvoll kjenner seg ikke igjen i kritikken fra landslagssjefen.

- Vi hadde planer om å få Andreas og Calle inn i bakken i god posisjon. Det klarte vi også. Resten ofret seg for å få det til. Dessverre ble Andreas nødt til å tråkke ut i bunnen i bakken, da mistet han kontakt med gruppa og tapte tid.

- Man blir litt snytt for festen når bruddet går inn. Hvorfor blir det sånn i dag?

- De andre lar den gule trøya ta ansvar, og de styrte det bra. For det var god avstand. Jeg forstår ikke at lagene som kunne vinne etappen ikke var med og kjørte inn bruddet.

- Hvem burde gjort mer?

- Vi så vel hvem som ble nummer tre (Sondre Holst Enger, vår anm). Sånn er sykkelløp. Det skal sies at de kjørte veldig bra de tre som satt foran også.

- Typisk! Mot slutten av dagen var det noen reale magedrag fra Sven Erik Bystrøm som fikk favorittgruppa på skuddhold av Mas og Pedersen.

Helt opp i ryggen til Pedersen kom de aldri.

Pieter Weening gikk til, og ble enkelt passert av Holst Enger på de siste 100 meterne.

- Det var synd at vi ikke tok igjen de foran. Jeg følte meg bra opp den siste bakken. Typisk! uttalte Holst Enger etter tredjeplassen.

Holst Enger farlig på alle etapper Hortenseren ligger 45 sekunder bak Weening, og er avhengig av uhell på den gule ledertrøya om han skal klare å vinne rittet sammenlagt.

Når IAM-rytteren klatrer så godt som han har gjort denne uka, er han vinnerkandidat til samtlige etapper av årets Tour of Norway.

- Var dette muligheten din i forhold til å vinne sammenlagt?

- Jeg aner ikke. Jeg blåser i sammenlagten og gidder ikke å tenke på det. Jeg tar det dag for dag, sier han til procycling.no.

Landslagssjefen nekter å gi opp håpet, men innrømmer også han at det ser ut som en tøff oppgave.

- Sondre er farlig på alle etapper her. Han prøver igjen i morgen, men han får nok ikke lov til å gå av feltet. De gir ham ingen sekunder uten at de må. Odd Christian Eiking er vel kortet vi har igjen. Det er de to vi har å spille på, sier Kristiansen.

- Etappeseier blir viktigere enn sammenlagten slik det ser ut nå?

- Nei, det er nok like stort. Det er et sammenlagtritt dette. Det er det man kommer hit for å kjøre for, selv om vi har kandidater til etapper og. Det er de samme vi har i sammendraget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.