Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sa jeg ikke brydde meg om gull, men jeg har hatt en hemmelig drøm

Serena Williams knuste Sjarapova i OL-finalen.

SUVEREN: Serena Williams rundspilte Maria Sjarapova under OL-finalen på Wimbledons centrecourt. Foto: LUIS ACOSTA / AFP / NTB SCANPIX
SUVEREN: Serena Williams rundspilte Maria Sjarapova under OL-finalen på Wimbledons centrecourt. Foto: LUIS ACOSTA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

LONDON (Dagbladet): Serena Williams - Maria Sjarapova 6-0, 6-1.

Serena Williams ble den andre kvinnen til å ta en «golden slam» i tennis - det vil si å vinne alle grand slam-turneringen og å ta OL-gull i løpet av karrieren. Bare Steffi Graf har gjort det før henne.

Hun tangerte også storesøster Venus Williams tre OL-gull. De har vunnet to double-gull sammen, mens Venus vant individuelt i Sydney i 2000.

- Dette er helt der oppe sammen med grand slam-seirene. Jeg har alltid hatt et hemmelig ønske om å vinne en gullmedalje. Jeg har alltid sagt «det betyr ikke noe for jeg har allerede en gullmedalje». Jeg har tenkt slik, og jeg har følt det sånn. Men dypt, dypt, dypt inni meg har jeg ønsket å vinne en gullmedalje i single også. Og jeg fikk den! Det er en fantastisk følelse. Jeg kan ikke sammenlikne det. Jeg har den! Jeg har dem alle, så det er deilig, jublet hun i intervjusonen etter å ha rundspilt Sjarapova.

Storfavoritt Williams var stor favoritt foran finalen. Hun viste at hun var i fantastisk form da hun knuste verdensener Viktoria Azarenka i semifinalen i går.

Foran finalen handlet det bare om å være klar for oppgaven.

- Når du går ut for å spille mot en stor tennisspiller som Maria, den eneste andre aktive spilleren som har vunnet alle grand slam-turneringene, må du være klar. Og det var jeg. Jeg visste at både hun og jeg hadde sjansen til å vinne en golden slam. Men jeg spilte med hjertet utenpå drakta, og gjorde mitt beste.

Hun ble spurt om hun noen gang tidligere har dominert en kamp mot en så god spiller på denne måten tidligere.

- Nei, jeg vet ikke hva som foregikk der ute i dag. Jeg vet ikke om det handler om å dominere. Jeg var bare veldig fokusert. Og jeg tror gresset passer meg. Alt bare stemte.

Måtte på do Rett før kampstart i dagens finale, forsvant amerikaneren en tur i garderoben. Da hun kom tuslende ut, satte seg ned og tok en slurk vann, begynte publikum å pipe på centrecourten i Wimbledon.

Etter kampen forklarte hun pressen hva som egentlig skjedde.

- Jeg drikker masse vann for ikke å bli dehydrert. Jeg har fått krampe her før, og jeg er paranoid for at det skal skje igjen. Før kampene drikker jeg så mye vann at jeg bokstavelig talt går på do annethvert minutt. Under oppvarmingen tenkte jeg «jeg må på do, og jeg har akkurat vært der».

Det ble fort slutt på pipingen når kampen startet. Finalen ble en maktdemonstrasjon fra Williams.

Hun startet med å hamre inn tre serveess i første game, før hun brøt Sjarapovas serve uten å la russeren plukke et eneste poeng i det neste.

Williams brøt også Sjarapovas andre servegame, og i det tredje servegamet til russeren kom Williams tilbake etter at Sjarapova ledet 40-0 - og vant det også. Dermed endte første sett 6-0.

Sjarapovas første Williams fortsatte der hun slapp også i andre sett, men etter at hun hadde vunnet ni strake games, på stillingen 3-0 i andre sett klarte Sjarapova omsider å ta hjem sitt første servegame i kampen.

Det så ut til å gi henne tilbake et snev av håp, og i Williams påfølgende servegame hadde Sjarapova fordel to ganger - men Williams hentet seg og tok ledelsen 4-1 i andre sett.

Sjarapova startet neste game med en dobbeltfeil, og rotet bort den siste sjansen til å skape spenning.

For når Williams fikk tilbake serven var det ingen vei tilbake. Betegnende nok sikret hun OL-gullet med et serveess som Sjarapova ikke var i nærheten av å nå.

Det hele var unnagjort på en time og to minutter.

Williams roser Sjarapova for måten hun taklet nederlaget på.

- Hun sa «bra kamp». Hun er en fantastisk mester. Det som gjør en stor mester er ikke bare hvordan du vinner, men også hvordan du takler et tap. Hun tar det veldig bra, og reiser hjem og arbeider skikkelig hardt videre. Jeg har enorm respekt for Maria.

SJANSELØS: Maria Sjarapova hadde lite å stille opp med mot Williams. Foto: LUIS ACOSTA / AFP / NTB SCANPIX
SJANSELØS: Maria Sjarapova hadde lite å stille opp med mot Williams. Foto: LUIS ACOSTA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media