- Jeg sa jeg skulle vinne i dag

Hushovd nærmer seg toppform en måned før VM.

VISTE MUSKLER: Thor Hushovd var med feltet da de argeste spurtkonkurrentene måtte slippe, og slo Daniele Bennati (t.v.) og Allan Davis (t.h.) i kampen om etappeseieren i Spania Rundt i dag. Foto: Jose Jordan, AFP/Scanpix
VISTE MUSKLER: Thor Hushovd var med feltet da de argeste spurtkonkurrentene måtte slippe, og slo Daniele Bennati (t.v.) og Allan Davis (t.h.) i kampen om etappeseieren i Spania Rundt i dag. Foto: Jose Jordan, AFP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Thor Hushovd vant dagens 6. etappe i Vuelta a España i en fellesspurt i målbyen Murcia. Det var Hushovds tredje etappeseier i Spania Rundt.

Sørlendingen forteller at han hadde sett seg ut dagens etappe som en god mulighet for seier.

- Seieren kom ikke helt uventet på meg. Allerede da jeg kom til Spania og kikket gjennom boken med løypeinformasjon, pekte denne dagen seg ut. Og i går kveld sa jeg til dem rundt meg at jeg ville vinne etappen. Det gjelder å gripe de sjansene som kommer, sier Hushovd til NTB.

- I kjelleren Thor la grunnlaget for seieren da han hang brukbart med over den siste andrekategorien på etappen.

- Da halvannen kilometer gjensto av stigningen, var jeg helt i kjelleren og måtte slippe, men jeg fikk kontakt igjen i utforkjøringen etterpå.

De fleste av de andre spurterne klarte ikke det. Tyler Farrar, Mark Cavendish og Alessandro Petacchi var ikke med da det skulle gjøres opp om seieren i et redusert felt på 65 ryttere.

Cervelo-laget bidro sterkt til å holde farta oppe så feltet ikke samlet seg igjen.

- Det var ikke lett. Jeg sleit mye i den siste klatringen. Men så gjorde lagkameratene mine en god jobb, sier Thor til Eurosport.

VM-form På de siste få hundre meterne sto det mellom Hushovd og italienske Daniele Bennati, men Thor i den norske mestertrøya viste seg sterkest, og kunne strekke armene i været over målstreken.

- Til slutt tok jeg Bennati i spurten, så jeg er veldig, veldig fornøyd nå, sa Hushovd i TV-intervjuet rett etter målpassering.

Resultatet er en klar indikasjon på at Thor er på vei i spurtform foran VM som sykles i Australia i starten av oktober.

- En herlig bekreftelse på det vi har trodd og håpet hele tiden; at Thor er på vei til å finne VM-formen, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til NTB.

I VM har Hushovd med seg 23-åringene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på det norske laget.