Heidi Weng:

- Jeg så mørkt på alt

- Det er noe av det verste jeg har opplevd, sier Heidi Weng til Dagbladet.

TØFF PERIODE: Heidi Weng forsøker å fokusere på det positive etter flere tøffe måneder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TØFF PERIODE: Heidi Weng forsøker å fokusere på det positive etter flere tøffe måneder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Selv om Heidi Weng viste flere glimt av gammel storhet og tok steget opp på pallen igjen i Tour de Ski sammenlagt i januar, har ikke 2022 vært hennes år.

Snarere tvert imot.

Fremdeles er 31-åringen fra Ytre Enebakk preget av den vanskelige vinteren og våren.

Fremdeles er Heidi Weng satt tilbake, hvilket ble tydelig illustrert da hun endte på 9. plass i et kraftig redusert startfelt i Holmenkollen Skishow lørdag, hvor Kathrine Harsem vant suverent.

- Jeg tenker at jeg er to måneder bak det som er datoen i dag. Så for meg er det på en måte juli nå, sier Heidi Weng til Dagbladet og legger positivt til:

- Sesongen er lang, og jeg skal prøve å komme meg til sesongens høydepunkter. Jeg har god tid.

TRENINGSDRAMA: Heidi Weng gjennomførte en kontrollert økt på Hafjell sammen med skilandslaget, men en hendelse midtveis i økta fikk hjertet til å pumpe. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Noe av det verste jeg har opplevd

Weng forteller at hun har fått trent godt siden juli, etter en meget krevende periode vinter og vår.

Det startet med dramaet i Seiser Alm like før OL i Beijing, hvor 31-åringen ble coronasmittet, havnet i isolasjon og mistet hele vinter-OL.

Dernest fortsatte marerittperioden med at hun falt på isen og pådro seg en hjernerystelse, hvilket betød at hun måtte trekke seg fra blant annet ski-NM på tampen av sesongen.

De påfølgende månedene var heller ikke en dans på roser, langt der ifra.

- Jeg så mørkt på alt som var en periode. Jeg har mistet litt motet. Jeg vil si at å slå hodet, er noe av det verste jeg har vært med på av alt jeg har opplevd på skadefronten, sier Heidi Weng til Dagbladet og utdyper:

- Hodet er det viktigste man har. Det har vært ganske kjipt. Jeg har mistet motet i ny og ne, men jeg prøver å se lyst på det og ikke tenke på det som har skjedd.

STRESSET: Heidi Weng ville kaste ut samboeren etter sykdom i hjemmet. I stedet måtte hun ofre seg. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Vanvittig kjedelig

Weng kjempet en indre kamp med seg selv i denne krevende perioden i vår.

- Jeg hørte på podkast, tente lys og prøvde å holde motet oppe. Det mest kjipe er at dette kom i sammenheng med corona. Jeg har vært mye alene. Jeg måtte være asosial, nok en gang. Det var vanvittig kjedelig. Jeg unner ingen å gå gjennom det samme, sier langrennsprofilen fra Ytre Enebakk.

- Jeg prøver å tenke framover, selv om det av og til er litt vanskelig, medgir hun.

Men fra og med juli måned har det gått bedre. Nå peker pila oppover, og Weng er omsider i gang med sesongoppkjøringen.

- I juli og august har det stort sett gått på skinner, forteller Weng.

KLESTABBE: Da skijentene startet sesongoppkjøringen gikk det ikke helt på skinner for Heidi Weng. Reporter / Video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Svarer på kritikken

Hun var én av bare tre kvinner fra elitelandslaget som deltok i Holmenkollen skishow i helga. Flere har vært kritiske til de norske skijentenes deltakelse i rulleskirenn i sommer.

Den kritikken er ikke Weng enig i.

- Jeg føler at alle har gjort som de skal. Folk har stilt opp på enten Blinkfestivalen eller Toppidrettsveka. Det er det vi har fått beskjed om, og det har man gjort. Så har enkelte vært skadet eller diverse. For min egen del har jeg slitt med hodet, så det var ett renn jeg fikk gå i sommer, og det var Lysebotn Opp, sier Heidi Weng.

SKISKYTER?: Therese Johaug har dominert langrennssporten så mye de siste åra at Heidi Weng leker med tanken om å sende henne til en annen idrettsgren. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

- Jeg føler at alle har gjort det de skal. Så kan man si at det er dårlig at det er bare tre til start her. Men Oslo Skishow skulle ikke vært nå egentlig. Det pleier å være i juni. Oslo Skishow kommer litt tett på et høydeopphold. Så må vi gi ros til Lotta Udnes Weng, som har vært på farta i to måneder og likevel stiller her. Det er imponerende, påpeker 31-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer