-  Jeg sa nei til mer lønn

Real Madrids nye ballkunstner, Robinho (21), hevder han kunne fått bedre kontrakter i både Barcelona, Arsenal og Inter Milan.

-  Mange sier jeg bare kom til Real Madrid på grunn av klubbens økonomiske styrke, og ikke av sportslige årsaker. Det er feil. Sannheten er at jeg hadde bedre personlige tilbud fra andre klubber, som Barcelona, Inter Milan og Arsenal. Jeg kunne tjent mer penger andre plasser, sier Robinho, som kostet nærmere 200 millioner kroner fra Santos.

Lik Maradona

Det kan hovedstadslaget være lykkelig for i dag. For brasilianeren brukte bare fattige 24 minutter på å bli en yndling i Madrid - for ikke å si en ny verdensstjerne.

Den lille magikeren kom nemlig inn som innbytter i søndagens seriepremiere mot Cadiz - og alle som fikk med seg kampen på TV2Xtra, skjønte at dette var noe spesielt.

Med kroppsfinter fra en annen planet - og med en spillestil skremmende lik gamlekongen Diego Maradona, bidro han sterkt til at Real vant 2-1.

-  En stjerne født

-  En stjerne er født, skrev avisa El Mundo.

-  Ren poesi, sa Canal Plus-kommentator og Cadiz-direktør Michael Robinson om 21-åringen.

Den Real Madrid-vennlige sportsavisa AS opplevde en religiøs åpenbaring.

-  Og Gud skapte Robinho ..., var tittelen i AS.

Den tidligere argentinske landslagskeeperen Hugo «El Loco» Gatti var nesten drøyere:

«Robinho gjorde mer på 20 minutter enn Ronaldinho har gjort på to sesonger.»

Og for virkelig å understreke følelsene involvert i fotballgale Spania: Nettutgaven til den Barcelona-vennlige avisa El Mundo Deportivo lukket øynene og nevnte ikke Robinho med ett eneste ord.

-  Verdens beste

Robinho sjøl er en mann av flere ord.

-  Jeg ønsker å bli verdens beste spiller innen fire år - og innfri alle forventningene som er satt til meg, sier brasilianeren.

Og forventningene er store for Robinho. Han har arvet Figos trøye nummer 10. Og etter at Real feilet sist sesong, pluss at den potensielle «Galactico» (kallenavn på klubbens største stjerner, red.anm.) Michael Owen i går forsvant inn i Graeme Souness\' klamme grep i Newcastle - så skal Robinho være den som puster liv i verdens mestvinnende fotballklubb.

-  På tross av all ståheien, så vil jeg ikke kalle meg en «Galactico» før jeg har bevist at jeg duger. Jeg vil kjempe for en plass i laget og prøve å vinne en tittel, sier Robinho.

STJERNEPRAT: Real Madrids ferskeste stjerne, Robinho (t.v.), i avslappet prat med lagets mest berømte stjerne, David Beckham, på treningsfeltet i Madrid.