STIVNET FØR STREKEN: Emil Hegle Svendsen var tung i kroppen på sisterunden og stoppet nesten opp før målstreken under sølvløpet. Foto: John Terje Pedersen
STIVNET FØR STREKEN: Emil Hegle Svendsen var tung i kroppen på sisterunden og stoppet nesten opp før målstreken under sølvløpet. Foto: John Terje PedersenVis mer

- Jeg så oppløpet på tv, og det var rett og slett flaut

Sølv-Svendsen om løpet.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen gikk inn til VM-sølv på 20 kilometeren etter fire fulle hus. En lynrask Martin Fourcade snøt nordmannen for gullet.

- Jeg var veldig sliten. På den siste halve kilometeren fikk jeg «hammeren». Det var forferdelig tungt. Det var ikke noen spurt. Det var bare å komme seg til mål, sier Svendsen til Dagbladet.

- Jeg følte meg som en skilpadde, sier han.

- Flaut Svendsen kjempet om gullet gjennom hele løpet - men måtte innse at franskmannen ble for sterk selv med én bom. Svendsen ble slått med 20,9 sekunder.

- Mange tror sikkert at det bare er gull som er godt nok når du har vunnet det før, men for min del har de siste månedene vært tunge. Jeg er fornøyd med å ha klart å komme på pallen. Det er ingen selvfølge, sier Svendsen.

- Det var det beste jeg kunne få til i dag, men det var forferdelig sliten. Jeg så oppløpet på tv, og det var rett og slett flaut. Det var bra det ikke sto om sekunder der, sier trønderen.

Han legger til:

- Tunnelsynet begynner å komme og stjerner dukker opp, forteller Svendsen.

Vind Nå står stafett og fellesstart igjen på herrenes VM-program.

- Jeg har vært syk to ganger, og de løpene har vært skikkelig dårlige, så jeg er fornøyd med å klatre opp på pallen, sier Svendsen.

SØLV: Emil Hegle Svendsen var fornøyd.
SØLV: Emil Hegle Svendsen var fornøyd. Vis mer

- Jeg følte jeg hadde veldig bra ski. Jeg suste forbi alle jeg gikk sammen med. Jeg tror ikke det kan ha vært skiene. Fourcade gikk bare jevnt litt fortere, og da blir det mye på 20-kilometer, sier Svendsen.

Den observante TV-seer så at Svendsen skrudde to ganger før tredje skyting. Hovedpersonen selv forklarer:

- Vinden skiftet litt i forhold til den første serien, så jeg måtte justere litt i forhold til det også. Da tok det litt tid. sier Svendsen.

Svendsen gikk ut i klar ledelse fra siste skyting. Men bak kom Fourcade og gikk ut rundt 3 sekunder foran nordmannen.

- Jeg fikk høre at det ville bli en kamp mot Fourcade. Da skjønte jeg at det gikk mot sølv.