Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så på blikket til Petter at han ikke likte å bli slått

- Men det var jo en grei skalp å ta, sier Eirik Brandsdal.

NORSK DOMINANS:  Petter Northug tok andreplassen  sesongens første sprintrenn i verdenscupen her i Kuusamo i dag.  Eirik Brandsdal vant. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
NORSK DOMINANS: Petter Northug tok andreplassen sesongens første sprintrenn i verdenscupen her i Kuusamo i dag. Eirik Brandsdal vant. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Petter Northug gikk for å vinne og sikre seg en sprintplass på VM-laget. Han lykkes nesten.

Bare Eirik Brandsdal sto i veien for en umiddelbar suksess i Petter Northugs comeback på landslaget. Og Petter ble slått med sitt eget våpen, en rå spurt.

En spurt Brandsdal for øvrig har lært av Northug sjøl.

- Jeg har trent veldig mye på dette i sommer. Stakeoppløp. Og jeg skal gjerne innrømme at jeg har sett mye på hvordan Northug gjør det. Han har jo vært best, så det er naturlig for meg å studere teknikken hans. Jeg har også plukket opp noen ting fra Kriukovs måte å stakre på og puttet det sammen til en bedre teknikk for meg selv. Og det ser jo ut til å virke, sier Brandsdal til Dagbladet.

- Men Petter likte det kanskje ikke?

- Han hater å tape. Det så jeg på blikket han sendte meg etter målgang. Det betyr bare at han kommer til å trene mye mer på dette, og at han vil gjøre det mye vanskeligere for meg å ta ham neste gang, sier Brandsdal, som sier at det slett ikke er første gang han har slått Northug i en spurt mann mot mann.

- Nei, jeg har tatt ham før. Men kanskje ikke i kamp om seieren i et så viktig renn, sier han.

- Det var en grei skalp å ta.

Northug: - Normalt å være på pallen Mens Brandsdal cruiset gjennom både kvartfinale og semifinale, kom Northug seg til finalen som lucky loser fra semien. Men han gikk et godt sprintrenn og viste enda en gang at han er tilbake på godt, gammelt nivå.

I alle fall nesten.

For det var denne spurten han tapte da.

- Jeg hadde to nordmenn foran meg da vi gikk inn i den siste bakken. Jeg kom meg foran Fossli uten å takle ham, og på toppen var jeg ved siden av Eirik. Men da han satte inn spurten hadde jeg ikke krefter igjen. Eirik var for sterk for meg i dag, jeg måtte fokusere på å ta andreplassen, sa Petter på pressekonferansen etter løpet.

- Er du lettet over å være tilbake på pallen?

- Nei. Når jeg starter bør jeg være på pallen. Det er normalt for meg.

- Hva forventer du deg av søndagens klassiske 15 kilometer?

- Umulig å si. Det kan bli veldig bra eller veldig dårlig. For meg er det bedre å ha 15 kilometeren dagen før sprinten, og ikke omvendt slik det er her. En sprint, med fire knallharde heat, tapper voldsomt med krefter. Det kan slå ut begge veier så tidlig i sesongen, sa Petter Northug.

Så satte han øreproppene på plass og forsvant fra pressekonferansen. Antagelig litt lettet over pallplassen, og litt irritert over å tape en så viktig spurt.

Ikke VM-klar For viktig var rennet i dag, både for Brandsdal og Northug og alle andre norske skiløpere med et mål om å få gå VM-sprinten i Falun i februar.

Klassisk-sprinten i Kuusamo i dag var det første av fire uttagningsrenn.

- Det er jo aldri feil å vinne skirenn, men jeg er nok ikke VM-klar enda dessverre, sier Brandsdal.

- Det ser vel bra ut for både meg og Petter etter første og andreplass her, men når du ser at Sondre Turvoll Fossli ble nummer tre og Finn Haagen Krogh nummer fire, skjønner du fort at nettopp dette laguttaket blir fryktelig vanskelig for ledelsen.

- Jeg regner ikke med at laget er klart før etter NM, sier Brandsdal.

Sjøl har han veldig lyst til å være et av de fire navnene landslagstrener Arild Monsen skal lese opp. Det har Petter Northug også. Og så langt er det liten tvil om at Monsen har begge to høyt oppe på lista si

Lovet jakt På seierspallen i dag fleipet og lo Petter Northug og Eirik Brandsdal sammen.

- Jada, det er god stemning. Og selv om Petter ikke liker å bli slått, tror jeg han likte fighten. Han tok det pent, men ga klar beskjed om at han vil komme sterkere tilbake.

- Hva sa han til deg da du fikk den gule ledertrøya som leder av verdenscupen?

- Hehe, han sa at de 20 poengene jeg leder med nå skal han jakte intenst på i morgen. Det blir tøft å møte ham igjen nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling