FULL PINNE:  Usain Bolt kaster stafettpinnen i lufta etter å ha løpt Jamaica inn til en suveren seier og ny verdensrekord på 4 x 100 meter. På tavla i bakgrunnen står den nye rekordtiden: 37,04. Jamaica hadde den gamle rekorden på 37,10. Foto: Shuji Kajiyama, AP/Scanpix
FULL PINNE: Usain Bolt kaster stafettpinnen i lufta etter å ha løpt Jamaica inn til en suveren seier og ny verdensrekord på 4 x 100 meter. På tavla i bakgrunnen står den nye rekordtiden: 37,04. Jamaica hadde den gamle rekorden på 37,10. Foto: Shuji Kajiyama, AP/ScanpixVis mer

- Jeg så på klokka hele veien og tenkte «jeg kan gjøre det»

Bolt løp Jamaica inn til ny verdensrekord.

DAEGU/OSLO (Dagbladet): Usain Bolt fikk en enkel oppgave da USA falt i siste veksling på 4 x 100 meter i friidretts-VM i Daegu i dag.

Men Bolt ga full pinne helt over målstreken, og løp dermed inn til ny verdensrekord på 37,04. De andre tre på laget var Nesta Carter, Michael Frater og Yohan Blake.

- Jeg så at de andre gutta ga alt, så jeg tenkte at jeg kunne gjøre det samme. Jeg så på klokka hele veien og tenkte at «jeg kan gjøre det, jeg kan gjøre det», sier Bolt.

Jamaica hadde den gamle rekorden på 37,10 fra OL i Beijing.

- Vi snakket om verdensrekorden vi satte i Beijing-OL tidligere i uka, at det viktigste var å ikke miste stafettpinnen, sier Bolt.

- Gleder meg til OL Verdens raskeste mann fikk sette et fantastisk punktum for et VM som startet med skuffelse for Bolt, da han ble disket for tjuvstart på 100-meterfinalen.

FALL: USAs Darvis Patton ligger flat på løpebanen med pinnen som han aldri fikk overlevert til ankermann Walter Dix da han falt rett før siste veksling. Foto: Kin Cheung, AP/Scanpix
FALL: USAs Darvis Patton ligger flat på løpebanen med pinnen som han aldri fikk overlevert til ankermann Walter Dix da han falt rett før siste veksling. Foto: Kin Cheung, AP/Scanpix Vis mer

Han har slitt med skader de to siste årene, men håper nå å få være frisk fram mot neste sesongs store høydepunkt.

- Jeg gleder meg til OL. Jeg skal prøve å komme dit uten skader.

Jamaica og USA så ut til å legge ut på dagens sisteetappe omtrent side om side, men Darvis Patton falt noen få meter før han skulle overlevere stafettpinnen til Walter Dix.

- Jeg tviler på at USA ville hatt noen sjanse selv om de ikke hadde mistet stafettpinnen, sier Bolt som for øvrig var i et ellevilt godt humør under pressekonferansen for medaljevinnerne.

Kjeftet på seine franskmenn Da Jamaica sammen med bronsevinnerne fra St. Kitts og Nevis hadde sittet i presserommet i fem minutter, kom omsider det franske sølvlaget.

- Dere er seine, gutter, sa Bolt høyt til latter fra pressekorpset.

REKORDLAGET: Jamaica satte verdensrekord selv uten Asafa Powell på laget. Her er Nesta Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake og Usain Bolt foran tavla som viser at de forbedret rekorden fra Beijing-OL med seks hundredeler. Foto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix
REKORDLAGET: Jamaica satte verdensrekord selv uten Asafa Powell på laget. Her er Nesta Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake og Usain Bolt foran tavla som viser at de forbedret rekorden fra Beijing-OL med seks hundredeler. Foto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix Vis mer

Og da Yohan Blake, som vant gull på den individuelle 100-meteren da Bolt ble disket, ble spurt om han vil bli «den neste sjefen i sprint» satt Bolt bare ved siden av og ristet på hodet.

Det er bare en sjef i sprint i øyeblikket. Og i hele friidretten for den saks skyld. Selv om han ikke har vært like dominerende på banen det siste året.

- Jeg har en fantastisk følelse. Jeg er veldig stolt av laget. Det har vært bra mesterskap, men ikke et fantastisk mesterskap. Jeg skal trene enda hardere før neste sesong og forhåpentligvis kan jeg begynne sesongen uten skade, sier Usain Bolt.