- Jeg så plutselig to av Scott Parker, og så to av Luka Modric

Fabrice Muamba med sitt første intervju etter hjertestansen.

TAKKNEMLIG: Fabrice Muamba takker ikke bare gud, men også hjertelegene Andrew Deaner (til venstre) og Sam Mohiddin (til høyre) for at han både overlevde hjertestansen og slapp unna uten varige men. Foto: Barts Health NHS
TAKKNEMLIG: Fabrice Muamba takker ikke bare gud, men også hjertelegene Andrew Deaner (til venstre) og Sam Mohiddin (til høyre) for at han både overlevde hjertestansen og slapp unna uten varige men. Foto: Barts Health NHSVis mer

Boltons Fabrice Muamba var klinisk død i 78 minutter da han kollapset i cupkampen mot Tottenham 17. mars. Midtbanespilleren sier han håper å gjøre comeback på fotballbanen.

- Det vil være stort å få spille fotball igjen, og jeg tror det vil skje. Men det er enda større å leve livet og elske familien. Jeg er en heldig mann, sier Muamba til den engelske avisen The Sun on Sunday.

Intervjuet er det første 24-åringen gir etter den dramatiske episoden med hjertestans 17. mars. Muamba ble skrevet ut fra sykehuset 16. april.

- Jeg ba Gud om å beskytte meg. Og han skuffet meg ikke. Det som har skjedd med meg er mer som et mirakel, sier Muamba.

DRAMATISK: Spillerne og publikum fryktet det verste da helsepersonell satte i gang gjenoppliving av Fabrice Muamba, uten å lykkes. Hjertet hans stoppet i til sammen 78 minutter. Foto:  (AP Photo/Matt Dunham)
DRAMATISK: Spillerne og publikum fryktet det verste da helsepersonell satte i gang gjenoppliving av Fabrice Muamba, uten å lykkes. Hjertet hans stoppet i til sammen 78 minutter. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

Det er uklart når Bolton-spilleren igjen kan spille fotball eller om han noensinne kommer tilbake på banen. Slik forklarer han kollapsen ute på gresset i FA-cupkampen mot Tottenham:

- Jeg så Tottenham-spillerne løpe rundt. Jeg så plutselig to Scott Parker, så to Luka Modric'er. Jeg kjente at jeg falt gjennom luften og så merket jeg to vonde slag da hodet traff bakken foran meg, og det var det. Svarthet, ingenting. Jeg var død, sier Muamba til avisen.

(NTB)