- Jeg så spøkelser

Men Agdestein fortsatte storspillet i Stavanger.

STAVANGER (Dagbladet): Etter den oppsiktsvekkende prestasjonen mot verdenstoer Levon Aronian i går, fortsatte Simen Agdestein (47) det oppløftende spillet under Norway Chess med remis mot nederlanske Anish Giri (19) i dag.

- Jeg står litt bedre etter åpningen, men så begynner jeg å se spøkelser, som det kalles. Da vi gikk inn i sluttspillet trodde jeg at jeg sto best, men det viste seg å ikke være tilfelle. Da handlet det bare om å berge en uavgjort, sier Agdestein til Dagbladet.

Er syk NTG-læreren har slitt med sykdom i rundt en måned forut for superturneringen. For et døgn siden var plagene så store at han måtte oppsøke lege. Før oppgjøret mot Giri var det derimot en tilsynelatende opplagt Agdestein som ankom spillelokalet.

Også ved sjakkbrettet var formen god. 47-åringen er rangert som nummer 160 i verden, etter nylig å ha gjort comeback på toppnivå. Giri er nummer 14. Likevel var det nordmannen, med hvite brikker, som til å begynne med klarte å tilrive seg initiativet i kampen.

Etter hvert kom imidlertid Giri bedre med og partiet endte med remis.

Irritert Giri Nederlenderen spilte uavgjort også mot Magnus Carlsen i går. Da var han fornøyd. Det var ikke tilfellet etter oppgjøret mot Agdestein.

- Jeg undervurderte flere ting i begynnelsen. Da var jeg absolutt ikke fornøyd, sier Giri til Dagbladet.

MØTTE CARLSEN-RIVALEN: Simen Agdestein møtte i dag unggutten som aldri har tapt mot Magnus Carlsen, nederlandske Anish Giri (19). Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
MØTTE CARLSEN-RIVALEN: Simen Agdestein møtte i dag unggutten som aldri har tapt mot Magnus Carlsen, nederlandske Anish Giri (19). Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer

Mot slutten av partiet var 19-åringen likevel tilbake i førersetet, uten at han klarte å avgjøre kampen.

- Jeg klarte ikkke å skape noen problemer for Simen, dessverre, konstaterer Giri.