Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sa til By Rise: «Denne tar jeg»

Riise vinket bort lagkompis som skulle ta straffesparket.

ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise (31) reddet Norge med sin 2-1-scoring på overtid mot Slovenia.

Innbytter Alexander Søderlund skaffet straffesparket. Riise - som har hatt en tubulent uke etter kritikk fra VGs Truls Dæhli - tok selv ansvar og vinket bort Espen Ruud som egentlig skulle skyte straffen.

- Moa og Tarik var først på lista. I tillegg til Espen (Ruud). Både Moa og Tarik var byttet ut, så jeg sa til Ola (By Rise) : «Denne tar jeg». Da nikket han bare tilbake, og jeg gikk fram og tok den, sier Riise til Dagbladet.

- Jeg visste at det var en perfekt anledning til å svare på tiltale, sier venstrebacken.

- Var du nervøs?

- Jeg har vært i sånne situasjoner før og var trygg på å score. En bom hadde vært tøft å svelge, men først og fremst med tanke på VM-kvaliken, sier Riise.

Riise kalte kommentaren til Dæhli for et «karakterdrap» etter Island-kampen. Matchvinneren sier det gjorde ham ekstra tent før Slovenia-kampen.

- Lagkameratene og alle så jeg var tent i garderoben. Jeg visste at enten spiller jeg en drittkamp fordi jeg har hatt press på meg, eller så spiller jeg en god kamp og svarer på kritikken, sier Riise.

- Jeg blir ekstra tent når folk forventer at jeg skal prestere. Jeg liker å ha press på meg. Jeg presterer best under press. I dag følte jeg meg bra. Det var tøft den dagen jeg leste det som sto i avisa, men etter det har jeg ikke tenkt mer på det. Jeg ble så tent som jeg aldri har vært før, sier landslagsspilleren.

- Når var forrige gang du hadde den følelsen som du har nå?

- Det var når vi vant Champions League-finalen med Liverpool. Det var digg å avgjøre dette, sier Riise til Dagbladet.

- Hvordan føles det for deg rent personlig å avgjøre i dag?

- Det har vært en tøff uke. Jeg har fokusert på kampen, og vært med familie og kjæresten. I dag er det fantastisk å være landslagsspiller. Det kom ikke bare en tåre på slutten, men mange. Det var masse følelser i sving, sier Riise

- Dette er kanskje det viktigste målet jeg har scoret på landslaget, sier 31-åringen med 106 landskamper.

Espen Ruud bekrefter at han egentlig skulle ta det viktige straffesparket, og mener det var greit at Riise fikk avgjøre.

- Jeg følte ikke jeg spilte så bra i akkurat den perioden, og da John Arne ville ta den så var det egentlig greit. Jeg syns egentlig det er den voksne avgjørelsen å overlate det til noen andre når man ikke føler seg hundre prosent på topp, sier Ruud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media