- Jeg sa unnskyld i pausen

Hangeland føler seg skyldig.

Norge - Hellas 2-2

ULLEVAAL(Dagbladet.no): Ingen norske landslagsspillere har gjort seg fortjent til mer skryt enn Brede Hangeland i denne EM-kvaliken.

Derfor var det nesten ironisk at det var forsvarsbautaen selv som var skyld i begge baklengsmålene i 2-2-kampen mot Hellas.

FCK-stopperen hadde fått i oppgave å passe på Hellas\' midtstopper Sotirios Kyrgiakos. Men for en gangs skyld var Hangeland uoppmerksom4på defensiv dødball, ikke bare én gang, men to ganger, og ved begge anledninger ble han nådeløst straffet av Kyrgiakos.

- Det er faen meg lenge siden jeg har vært involvert i to baklengs. Det føles tungt, jeg føler meg skyldig, sukker Hangeland.

Beklaget i pausen

Blunderne hans er selvsagt ikke i nærheten av tabbene Thomas Myhre gjorde mot Tyrkia. Men i likhet med hvordan Myhre opptrådte den gang, sto Hangeland særdeles oppreist da han skulle forklare hvordan han kunne glippe så fatalt i markeringen.

- Det var min mann, og jeg skulle gjort det bedre der, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg sa unnskyld i pausen

- Jeg føler meg litt som syndebukk, når det ble så avgjørende. Ved det første målet springer han bak ryggen min, og stussen på første stolpe var perfekt, forklarer Hangeland, som var mest misfornøyd med seg selv ved den anledningen.

For oss andre så imidlertid det andre målet verre ut.

- Det kommer et innlegg og jeg tenker at den har jeg kontroll på, den skal jeg heade vekk. Om jeg sklir litt eller får en dytt i ryggen er jeg litt usikker på, men plutselig så får han (Kyrgiakos) headet og da er jeg utspilt, sier Hangeland.

I pausen hadde han såpass dårlig samvittighet at han følte behov for å beklage overfor lagkameratene.

- I pausen beklaget jeg min opptreden ved målene, og at jeg håpet vi skulle ta seieren uansett.

- Må tåle motgang

Hangeland er blitt fulgt tett av engelske storklubber den siste tida, men ble værende i FCK da overgangsvinduet stengte.

Han avviser at all skryten og opphaussingen kan ha bidratt til at innsatsen var svakere enn normalt.

BLEMME: Brede Hangeland klarte ikke å passe på grekeren sin. På to dødballer scoret Hellas to mål, og FCK-spilleren beklaget overfor resten av laget i pausen. Foto: EIRIK HELLAND URKE/Dagbladet
BLEMME: Brede Hangeland klarte ikke å passe på grekeren sin. På to dødballer scoret Hellas to mål, og FCK-spilleren beklaget overfor resten av laget i pausen. Foto: EIRIK HELLAND URKE/Dagbladet Vis mer

- Det har ikke noe med at jeg har fått skryt å gjøre. Er man ansvarlig for baklengsmål, tar man det tungt uansett, sier Hangeland.

- Mål er alltid personlig feil, bortsett fra når det er kanonskudd fra 40 meter, eller sånne mål som John Arne scoret i dag.

- Gjør dette deg ekstra revansjesugen?

- Jeg ville vært revansjesugen uansett om jeg haddde gjort feil eller ikke. Dette laget skulle vi slått, de så jo ferdige ut etter en halvtime av 1. omgang.

- Hva sa de andre lagkameratene til deg?

- Det er ikke sånn at vi fordeler skyld i laget. I dag var det min tur til å bli litt syndebukk. Det får jeg tåle. Du må tåle ros, og du må tåle motgang også, sier Hangeland til Dagbladet.no.