- Jeg så ut som en idiot

Gennaro Gattuso falt over landslagssjef Marcello Lippi og brakk armen.

(Dagbladet.no) Gennaro Gattuso er en av fotballens største tøffinger. Midtbanekrigeren kan imidlertid gå på trynet som alle andre.

Det fikk han smertelig oppleve i går, da han ramlet ut av den italienske landslagstroppen.

- Jeg så ut som en idiot, sier Milan-spilleren til Corriere dello Sport.

Stygt fall

Ulykken skjedde under en uhøytidelig treningskamp i forkant av Italias kvalikkamp mot Georgia på onsdag. Gattuso ramlet ned på innbytterbenken til italienerne, og brakk flere bein i armen og forstuet alle fingrene på den ene hånda.

Landslagssjef Marcello Lippis umiddelbare reaksjon var ikke akkurat lattermild.

- Han var kjempesint, for jeg falt jo over ham, sier Gattuso.

Innbytterbenken var gravd ned i bakken, så derfor falt midtbanespilleren mer brutalt enn vanlig er. Nå i ettertid føler han seg bare klønetet.

UTE I FIRE UKER: Gennaro Gattuso ble operert i går kveld, og mister selvfølgelig onsdagens kvalikkamp mot Georgia. Her er han (til venstre) i aksjon mot Kypros på lørdag, en kamp italienerne vant 2-1. Foto: AP
UTE I FIRE UKER: Gennaro Gattuso ble operert i går kveld, og mister selvfølgelig onsdagens kvalikkamp mot Georgia. Her er han (til venstre) i aksjon mot Kypros på lørdag, en kamp italienerne vant 2-1. Foto: AP Vis mer

- Jeg har tenkt på dette i hele natt. Det var 10-15 meter jeg kunne ramlet, men jeg falt akkurat i gropa der benken var - som ei kokt pære, sier Gatusso, som forteller at han har blitt mobbet av lagkameratene.

Ute i fire uker

Til tross for de komiske omstendighetene, sliter Gattuso med å le av hendelsen. Men har er glad for at det tross alt gikk såpass bra.

- Det hullet var jo laget av betong, så jeg skal være glad for at jeg falt med hånda og ikke hodet først, sier 30-åringen.

I går kveld ble bruddskaden operert på et sykehus i Gorizia, og ifølge legene kan han være tilbake om fire uker. Dette betyr at han - i tillegg til å miste landskampen mot Georgia - også mister flere viktige Milan-kamper, deriblant derbyet mot Inter i slutten av september.

- Hvis vi er heldige, så er han tilbake om en måned, sier landslagslege Enrico Castellacci til AC Milans hjemmeside.

Gattuso var tilbake på treningsfeltet til Italia i dag, med en gipset arm.

- Det gikk jo bra med meg, det finnes verre ting her i livet.

- Jeg så ut som en idiot
MED GIPS PÅ TRENING: Midtbanespiller Gennaro Gattuso kom på dagens trening med en gipset arm. Han ble møtt av ei spillergruppe som ikke klarte å la være å mobbe ham.